in , ,

Lehet utána csinálni! Mészáros Lőrinc cégei 70 tonna élelmiszert adományoztak rászorulóknak!

Mészáros-adomány: A cég önkéntesei 70 tonna élelmiszert csomagoltak be

A Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatja el ötvenmillió forint értékű élelmiszer-adományát a rászoruló családoknak az ország minden pontjára. Tízezer csomagot állítottak össze az önkéntesek a szigorú Covid-helyzetben.
Az Alcsútdoboz községhez tartozó Göböljáráspusztán található Búzakalász 66 Felcsút Kft. telephelyén állították össze a cég önkéntesei mintegy hetven tonna élelmiszerből a csomagokat advent harmadik szombatján. A Mészáros Csoport a nélkülöző családokat kívánja szeretettel támogatni a karácsonyi csomagokkal, mondta el Tóth Krisztina kommunikációs igazgató. A cégcsoporttól származó alapvető élelmiszerek mellett húsáru, méz, bejgli is került a csomagokba, amelyeket a Magyar Vöröskereszt segítségével osztanak szét, a Gallicoop kamionjaival.
Méltó lezárása ez a Mészáros Csoport karitatív tevékenységének az esztendőben, tette hozzá Tóth Krisztina, hiszen a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető cégcsoport az idén félmilliárd forint adományt juttatott el különböző élethelyzetű és tragédiával küzdő személyeknek, családoknak. Beteg gyermekek, civil szervezetek, rászoruló családok és számos szükséget szenvedő ember és csoport kapott segítséget. Tavaly is a Vöröskereszt közreműködésével osztott a cégcsoport több helyütt meleg ételt, idén a csomagok szétosztásában nyújtanak nélkülözhetetlen segítséget a vöröskeresztes alkalmazottak és aktivisták.

A Göböljáráspusztán megjelent Kardos István vöröskeresztes főigazgató elmondta: a járvány idején hihetetlen mértékben megnőtt az adományozási kedv, az emberek szíve még inkább megnyílt, s adakoztak. A Mészáros Csoport tízezer csomagjának szétosztása ezúttal azonban újabb próbatétel elé állította a karitatív szervezetet. A százezer tag és huszonötezer önkéntes nem érintkezhet a megszokott módon egymással, az öt régiós központból nagy körültekintéssel osztják szét az adományokat a fertőzés elkerülése végett.

Horváth Jánosné, a Vöröskereszt bicskei területi vezetője is arról számolt be, hogy szinte egyenként viszik el a csomagokat a megjelölt helyekre. Az önkormányzatok, a családsegítők, a vöröskeresztesek listái most különösen fontosak – az összefogás a szokottnál is nagyobb körültekintéssel folyik.

(feol.hu)
Oszd meg másokkal is!

Nagy igazság! Novák Katalin: ha Merkel távozik, Orbán lesz a legtapasztaltabb miniszterelnök

Bándy Péter tűpontos látlelete Alföldiről: az alföldiróbertek felelőssége