in ,

LÁZÁR BESZÓLT – Lázár: Márki-Zay felelőtlen és alkalmatlan a város vezetésére

Megérdemelte

Márki-Zay Péter polgármester felelőtlenül járt el, és egy felelőtlen ember alkalmatlan a város vezetésére – mondta Lázár János a tao-pénzek felhasználásával kapcsolatban kialakult vitában. Lázár szerint súlyos hiba volt, hogy Márki-Zay a kampánya során számtalan céget és üzletembert vádolt meg korrupcióval. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint viszont ha nem kapnak a cégektől sporttámogatás, amögött Lázár Jánost fogják sejteni.  

A DélMagyar.hu arról ír, Lázár János szerint Márki-Zay Péter polgármester, ha felelősséggel járt volna el, a tao-pénzekről egyeztetett volna Fekete Ferenc sporttanácsnokkal, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnökével. Mivel nem tette meg, felelőtlen volt, és felelőtlen ember alkalmatlan a város vezetésére.

A csütörtöki hódmezővásárhelyi közgyűlésben Fekete azt hangsúlyozta, azért mond le mindkét tisztségéről, mert nem érzi a munkája iránti bizalmat. Ráadásul döntését szerinte az is siettette, hogy a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány még mindig nem kapta meg a közgyűlés által már megszavazott 60 millió forintot, amellyel klubokat támogathatna. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy az elmúlt években összesen 2,5 milliárd forintnyi tao-támogatást nyújtó cégek úgy érezhetik, szégyenlistára kerültek, holott az utánpótlás-nevelést támogatni szerinte dicsőséglistás tevékenység.

 

Márki-Zay válaszában elmondta, a 60 millió forintot még februárban szavazta meg a közgyűlés az alapítványnak, amit meg is kap, ha lesz rá forrás. Azzal érvelt, hogy évekre visszanyúló adósságai vannak a városnak, a DAKK Zrt.-nek 54, a kórháznak több mint 200 millió forinttal tartozik. Hozzátette, a Belügyminisztérium által követelt 1 milliárdból 333 milliót már lefaragtak. Lázár János képviselő erre úgy reagált, nemcsak helyi, hanem országos vállalkozásokat győztek meg arról, hogy társasági adójukkal támogassák a vásárhelyi sportot. Véleménye szerint nem kellett volna korrupcióval vádolni őket, mert ezután „egy fillért sem adnak majd”. Hozzátette, szerinte Márki-Zay Péternek mindegyiktől bocsánatot kellene kérnie, mivel február 25. és április 8. között végig roadshow-zta az országot, több vállalkozást Fidesz-közeli oligarchának nevezve. Márki-Zay erre úgy felelt, minden nyilatkozata nyilvános, megtekinthető, azokban soha nem vádolta korrupcióval a helyi cégeket.

Nyilatkozata alapján úgy tűnik, Lázár János biztos abban, hogy ezután egy fillér tao-támogatás sem érkezik a vásárhelyi sportnak. Amennyiben ez így történik, tudjuk, kit keressünk mögötte

–mondta Márki-Zay.

A portál arról is ír, a közgyűlésben a képviselők elfogadták az idei költségvetési rendelet módosítását, az új főösszeg 24 milliárd 148 millió forint, amely tartalmaz 25 milliós átcsoportosítást az augusztus 20-i ünnepségre és 35 milliót a városüzemeltetésre. Pénteki első megszólalásában Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője és Márki-Zay Péter is az egyeztetést, a konstruktív együttműködést dicsérte.

Forrás: delmagyar.hu; fotó: MTI
(pestisracok.hu)

CSICSKULNAK A MIGRÁNSHAJÓK – Bajban Soros embercsempész hajói: Málta sem engedi kikötni őket

HATALMAS TÜNTETÉS VOLT PESTEN – 3-an voltak – A romkocsma nem volt nyitva?