in , ,

Látszik, hogy itt egy szervezett kampány folyik. – Sokadjára ismétlik, hogy Magyarország a „legszegényebb” országa az EU-nak

Ez a sokadik ismétlése a történetnek, hogy Mo. a második legszegényebb

„Ez a sokadik ismétlése a történetnek, hogy Mo. a második legszegényebb – most már »legszegényebb« országa az EU-nak. Ebből is látszik, hogy itt egy szervezett kampány folyik.

Nos, mennyi a realitása, hogy Románia gazdagabb nem csak Szlovéniánál vagy Csehországnál, hanem Máltánál, Portugáliánál vagy Spanyolországnál is? Ugye érezzük, hogy nulla. Abszolút nulla.

A mérési módszer tehát eleve kérdéses, és nem kicsit, de ráadásul ez az adat nem is a gazdagságról szól, hanem a fogyasztásról. A kettő nem ugyanaz.

 

Ha évente veszek egy Audit hitelből, akkor sokat fogyasztok, de előbb-utóbb tönkremegyek. Ha a gázár, villanyár, a bérlet költsége kétszer akkora, akkor is sokat fogyasztok, de akkor nekem jobb? Ez a gazdagság?

Ez az adatsor, és annak »eladása« állandó újrahasznosítása a magyar sajtóban gyakorlatilag már egy információs műveletnek minősíthető.

Mi a valódi gazdagság? Józan ésszel a felhalmozott vagyon  (2. kép) + a nettó kereset (3. kép). Egyikben sem az utolsó Magyarország az EU-ban
– és ezek nem is vásárló erő paritás alapú számok, mert abban még feljebb lennénk.  (Szerintem ppp-ben kell nézni mindent, ha lehet, bár tudom, hogy ebben nem értünk egyet mindenkivel, mert egyébként a nettó kereset is lehet sok, de ha mondjuk a lakbér elviszi a felét, mint nekem Washingtonban és Genfben is egykoron., akkor máris nem olyan vidám a kép.)”

 

(Demkó Attila, Mandi)

 


 

Tisztelt olvasóink, kedves barátaink, támogatóink!

 

Ahogy ígértük, mindenkit tájékoztatunk a Wittinghoff per kapcsán kialakult újabb helyzetről. 
Mint mindenki tudja, szerkesztőségünket másodfokon is elmarasztalták egy durva politikai bírósági ítélet által, amiben  4.5  millió forint + kamatok (2019-ig visszamenőlegesen!) + adók + perköltség büntetést kaptunk.

Hosszan mérlegelés után szerkesztőségünk úgy döntött, hogy az igazságszolgáltatásba vetett maradék hitünket is összeszedve a Kúriára visszük ügyünket. Ez a döntés anyagilag és lelkileg is megterhelő számunkra, hiszen mindenkit megviselt ez a kifejezetten méltatlan és igazságtalan politikai bírósági ítélet. Ezzel kockáztatjuk, hogy esetleg magasabb lesz a ránk kirótt büntetés összege, de reméljük, hogy ebben az esetben a valóban bűnös és közélethez méltatlan felperest fogják elmarasztalni.

Amennyiben lehetősége engedi és szeretne hozzájárulni a Kúriára benyújtott fellebbezés költségeihez, az alábbi számlaszámon tud nekünk segíteni és fennmaradásunkat támogatni:

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

Köszönettel,

 

A mindenszo.hu szerkesztősége

Kattints

 

 

Aki saját indulatait sem tudja kontrollálni, hogyan akar egy egész országot vezetni?

Hoppá! Helyzet van: pár héten belül megbukhat a német kormány