in ,

Lassan semmi sem marad a Jobbikból – Nem kizárt, hogy már háromezer tagja sincs a pártnak

Rohamosan fogy a Jobbik tábora

Feleannyi résztvevője sem volt a Jobbik múlt szombati kongresszusának, mint a májusi tisztújításnak – értesült lapunk. Bár Gyöngyösi Márton azt állította, hogy több mint ötszáz delegált képviseltette magát a legutóbbi rendezvényen, információink szerint 283-an regisztráltak előzetesen, és csak 234 küldött vett részt az úgynevezett ellenállási stratégiát elfogadó kongresszuson.

 

 

 

Újabb, egymásnak ellentmondó állítások láttak napvilágot a Jobbik tagságát illetően. Információink szerint ugyanis a párt múlt szombati kongresszusán jóval kevesebben voltak, mint azt a párt vezetése állította.

Ismert, Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője a legutóbbi rendezvény utáni sajtótájékoztatóján arról beszélt: a megjelentek száma cáfol minden olyan híresztelést, amely a Jobbik gyengüléséről szól. Mint fogalmazott: a párt erős, stabil és növekvő.

Sneiderék vezetése alatt százhúsz önkormányzati mandátum veszett el
Fotó: MTI

– A kongresszuson a regisztráltak több mint 85 százaléka jelent meg, telt házas rendezvényt tartottunk, több mint 500 delegált képviseltette magát – állította a politikus.

Hangsúlyozta azt is: a tisztújító kongresszusok szoktak általában a legnagyobb létszámúak lenni, a legutóbbi pedig egy ahhoz mérhető létszámú kongresszus volt, magas részvétellel.

Lapunk ugyanakkor – ha közvetve is – egy, a kongresszuson jelen lévő Jobbik-tagtól úgy értesült: kevesebb mint 240 küldött vett részt a múlt hét végi eseményen, amelyen egyébként a párt új, ellenállást hirdető stratégiáját is elfogadták.

Az egyik jelenlévő utólag úgy fogalmazott: feleannyian voltak, mint amikor a balhé volt, vagyis amikor Snei­der Tamás pár szavazattal nyert Toroczkai Lászlóval szemben.

A Jobbik alapszabálya szerint a helyi szervezetek minden megkezdett tíz tag után egy küldöttet regisztrálhatnak, egy háromfős szervezet pedig egyet. Úgy tudjuk, előzetesen hozzávetőlegesen 280-an regisztráltak, azaz jelezték részvételüket a rendezvényen, ami alapján a Jobbiknak vélhetően már háromezer tagja sincs.

Az ellentmondás feloldása végett lapunk megkereste Szabó Gábor pártigazgatót is, aki azonban lapzártánkig nem reagált kérdéseinkre.

A tagok pontos létszámáról, valamint a pártot elhagyók arányáról Jakab Péter szóvivő a minap azt mondta: van, amikor többen lépnek ki, és van, amikor többen lépnek be.

Közölte azt is, hogy a pártigazgató hamarosan nyilvánosságra hozza, pontosan hány tagja is van a Jobbiknak. A párton belüli taglétszámháború azóta tart, hogy a Jobbikból kitett Toroczkai László június végén életre hívta a Mi Hazánk Mozgalmat.

Az elmúlt mintegy három hónapban számtalan alapszervezet oszlott fel országszerte, sőt kilenc polgármester is elhagyta a pártot és vált függetlenné.

A párt megyei közgyűlési, valamint önkormányzati képviselői közül már százhúszan adták vissza párttagságukat, ami azt is jelenti, hogy a Jobbik ennyi önkormányzati mandátumot vesztett el.

 

 

(forrás: Gabay Dorka, magyaridok.hu)

Bréking! – Tovább szakadhat a Jobbik: Volnert is ki akarják zárni a pártból

Megint magyar érmek! – Hosszú Katinka két aranyat nyert a budapesti úszó-vk nyitónapján