in , ,

Láng Zsolt azonnal vizsgálatot követel a Városháza-gate ügyében – Videó

A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony Gergelynek számos kérdésre választ kell adnia,

A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony Gergelynek számos kérdésre választ kell adnia, többek között arra, ki halamazta fel a vagyonkezelőt arra, hogy tárgyaljon az épület eladásáról.

 

Íme a videó:

Városháza-gate

Bejelentés a Városházáról:
Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője bejelentést tesz az úgynevezett Városháza-gate kapcsán.

Közzétette: Hír TV – 2021. november 10., szerda

 

 

 

Láng Zsolt a Városháza-gate ügyről – miszerint szóba került a Városháza műemléképületének az eladása – tartott sajtótájékoztatót. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője kijelentette, az elmúlt két évben már megszokhatták Karácsony Gergely rögtönzéseit, de ez az ügy minden képzeletet felülmúl, a főpolgármester pedig hol tagad, hol ellentmondásos nyilatkozatokat tesz, s úgy tűnik, aktív részese ennek az ügynek. A politikus ezért követeli, hogy Karácsony Gergely haladéktalanul rendeljen el vizsgálatot,

amelyen több kérdést kell tisztáznia.

Többek között azt – jelentette ki Láng –, hogy valóban készíttetett-e a főváros vezetése tanulmányt az épület eladásáról. Ha igen, ezt ki rendelte meg, ki tudott róla, kik voltak azok, akik megvitatták a tanulmány eredményeit. Választ kell kapni arra a kérdésre is, hogy a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatóját, Barts J. Balázst ki hatalmazta fel, hogy egyeztessen a tanulmányról – amelyről egyébként a képviselők sem tudtak – piaci szereplőkkel, pénzemberekkel, Gansperger Gyulával, Berki Balázzsal. Milyen alapon vesz fel egy magánszemély megbízási díjat egy fővárosi telek eladása után, amelyet a vagyonkezelő nyílt pályázaton értékesít?

Igaz-e, hogy a tervek szerint a megépítendő közparkot 2024-ben, az önkormányzati választás után – ahogy a megbeszélésen fogalmaztak – „szétcseszik” és a helyére épületeket emelnének, s ehhez befektetőket keresnek – folytatta a kérdéseket. S a fideszes frakcióvezető arra is kíváncsi, egyetért-e Bartsnak azzal a kijelentésével, hogy

2023 „kibaszott” év lesz,

mert akkor lesz Budapest 150 esztendős és akkor fogja ünnepelni a város a születésnapját – zárta a kérdéseit Láng Zsolt.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Elképesztő felvétel: amikor Dobrev találkozik Dobrevvel – Videó

Emlékeztek, amikor Orbán Viktornak állva énekelték az Avanti Ragazzi-t az olaszok Rómában? Videó