in ,

Kurz: Európa külső határait meg kell védeni

Sebastian Kurz vasárnap a századik napját töltötte a kancellári hivatalában. Ennek alkalmából egy német lapnak nyilatkozott

 

Az interjú fő témája természetesen a migráció volt. Sebastian Kurz rögtön a beszélgetés elején kiemelte, elégedett, hogy az elmúlt 100 napban Ausztria a jó irányba indult el. Többet költenek biztonságra, de kisebbek az adóterhek.

Fotó: AFP

Welt újságírójának kérdésére azt is kifejtette, hogy a következő 100 napban az osztrák kormány szigorítani fogja a bevándorláspolitikáját, az illegális migrációt minimalizálni fogják. Emellett a szociális ellátórendszer átalakítását tervezi a Kurz-kabinet.

Sebastian Kurz szerint Horst Seehofer kormányzati szerepvállalásával az osztrák és a német kapcsolatok ismét visszatérhetnek a megszokott harmonikus mederbe.

Örülök, hogy migrációs kérdésekben jó irányba mennek a dolgok Németországban. Az ország hozzáállása a migrációhoz már nem olyan, mint 2015-ben, ez jó”

– mondta Kurz, majd kifejtette: úgy látja, az európai emberek joggal örülnek annak, hogy az Európai Unión belül már nincsen határellenőrzés. Azonban ahhoz, hogy ez fenntartható legyen, a külső határokat szigorúan meg kell védeni.

Szóba került az ausztrál modell is, Kurz szerint azonban annak ellenére, hogy Ausztrália részben leállította a migránsok szigetekre való helyezését, egy jó modellről van szó. Azért, mert ennek köszönhetően sokkal kevesebb a haláleset. Viszont azt is hozzátette, hogy Európában más a helyzet.

Az interjú végén Kurz az FPÖ nácibotrányairól is beszélt. Hangsúlyozta, hogy a nácizmusnak nincs helye Ausztriában, azonban úgy vélte, Heinz-Christian Strache megfelelően viszonyul ehhez a kérdéshez, világosan elhatárolódott az antiszemitizmustól.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Apáti Bence – Alföldi 2006-ban nem akart ordítani

Jurák Kata – NEM KÉRNEK A ZUGLÓIAK A RADIKÁLIS ISZLÁM TÖRVÉNYKEZÉSBŐL, A SARÍÁBÓL