in ,

Kritika balról balra – Bartus László: ha Márki-Zay ötlete volt az Orbán-idézetes WC-papír, azonnal le kellett volna váltani

Ez kifejezetten Márki-Zay Péter gátlástalan stílusa.

„Minden bizonnyal a legízléstelenebb akció volt a Márki-Zay Péter által vezetett ellenzéki kampányban az Orbán-idézetekkel teleírt WC-papír, amiről azért nem tudtunk eddig, mert végül raktáron maradtak. Azt nem lehet tudni, hogy azért, mert valaki megvétózta a kampányban való bevetésüket, vagy csak egyszerűen későn készültek el, és kifutottak az időből. Mindenesetre 35 millió forintot költöttek rá. Az egészre úgy derült fény, hogy a Kétfarkú Kutyapártot megkereste valaki, akinek a nyakán maradtak a WC-papírok, és a kétfarkúak osztották szét azokat.

Márki-Zay Péter, aki az ellenzéki pártok vezetőit arra utasította, hogy ne kampányoljanak, mert majd ő vezeti ezt a kampányt, nagyon sok ízléstelen és otromba, esetenként kontraproduktív és buta kampányfogást használt, de ez a WC-papíros, hogy mindenki törölje ki a hátsóját Orbán (vagy akárki) szövegeivel, annyira alpári, minősíthetetlen és ocsmány, hogy túltesz minden elképzelésen. Nem gondoljuk, hogy Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Donáth Anna, Ungár Péter, a szocik vagy Fekete-Győr András ötelete lett volna ez, ez kifejezetten Márki-Zay Péter gátlástalan stílusa.

Nem nyomozzuk, hogy pontosan ki áll az Oraculum 2020 Kft. mögött, amely a kitorolheted.hu honlapot üzemeltette, ahol meg lehetett rendelni a WC-papírokat, de gyanítjuk, hogy Márki-Zay Péter, mert ez a cég kapott 1 milliárd forintot attól az amerikai Action for Democracy alapítványtól, amely Márki-Zay egyszemélyes mozgalmát is támogatta. Nem gondoljuk, hogy az amerikai bejegyzésű alapítvány illetékesei és adományozói tudtak arról, hogy olyan szervezetet támogatnak, amely ilyen akciókat (is) bonyolít.

Nem tartjuk nagyra Orbán Viktor kijelentéseit, hazugságait, de WC-papírra írni őket azzal a céllal, hogy az emberek azzal töröljék ki a hátsófelüket, és abba töröljék a fekáliájukat, végtelenül suttyó, ízléstelen és otromba, bunkó ötletnek tartjuk, ami egy kocsmai beszélgetésben részeg emberek között elhangozhat, de egy ellenzéki választási kampány része nem lehet. Az emberi méltóság súlyos sérelme ez, ami rendkívül távol attól a demokratikus, balliberális szavazói bázistól, amely Orbán hatalomból való távozását szeretné. Mi a Trump fejére formázott WC-keféket is elutasítottuk.”

 

– írja az Amerikai Népszavás Bartus elvtárs.

Kötter Tamás kimonda a lényeget a Jobbikról: a Jobbik története lassan a végéhez közeledik

Hont András: dollárbaloldal? Ugyan, budibaloldal