in ,

Közel a vég – Megfosztotta különleges jogkörétől Jakab mamuszos Enikőjét a Jobbik elnöksége

A Jobbik elnöksége megfosztotta Molnár Enikő kabinetfőnököt különleges jogköreitől, amelyeket 2020-ban kapott.

A Jobbik elnöksége megfosztotta Molnár Enikő kabinetfőnököt különleges jogköreitől, amelyeket 2020-ban kapott. A váratlan jogfosztást a Jobbik egyik alelnöke kezdeményezte, akinek véleménye többségre talált. Jakab Péter pártelnök pozíciója eközben tovább gyengült, mivel Földi Istvánra, közeli szövetségesére megsemmisítő csapást mér a párton belüli zaklatási ügy, amelyről az áldozat eddig nem hallott részleteket árult el a sajtónak – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet információja szerint a Jobbik keddi elnökségi ülésén a párt egyik alelnöke kezdeményezte, hogy tekintsék át a politikai formáció működési szabályzatát, és a dokumentumban leírt pontokról egyesével döntsenek. A párt vezető testülete Molnár jogköreinek megnyirbálásáról döntött. A lap forrásai szerint a 2020-ban elfogadott működési szabályzat igen jelentős jogköröket biztosított Molnár Enikő kabinetfőnöknek. A hölgy korábban azért került a sajtó fókuszába, mert rendkívül bizalmas viszonyt ápol a pártelnökkel, miközben komoly hatalomra tett szert a politikai szervezeten belül.

Molnár Enikő jogköreinek megnyirbálása miatt Jakab Péter tiltakozásul meglebegtette lemondását az elnökségnek. A párt vezérkarának tagjai: Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes, Szabó Gábor választmányi elnök, valamint Ander Balázs, Z. Kárpát Dániel, Lukács László György, Dudás Róbert, Kvárik Anita és Magyar Zoltán alelnökök.

GYENGÜL JAKAB POZÍCIÓJA

Egyelőre nem tudni, Jakab Péternek sikerült-e valamilyen megállapodásra jutnia az elnökséggel, vagy pedig ő és Molnár is távozni kényszerülnek. A jobbikos források eltérő módon nyilatkoztak arról, hogy milyen céllal támadják a párt kabinetfőnökét. A Magyar Nemzet egyes informátorai szerint a választási vereség miatt akarják megbüntetni a Jobbikban nagy hatalommal rendelkező háttérembert és rajta keresztül Jakab Pétert. Többek szerint a cél Jakab leváltása és a Jobbik átjátszása Márki-Zay Péternek, akinek így nem kellene új pártot alapítania. A pártvezető szorult helyzetét nehezíti a Földi-ügy, vagyis a nemi erőszakkísérlet; Szilágyi György korábbi Jobbik-alelnök élettársa azt állítja, hogy Földi István képviselőjelölt meg akarta erőszakolni őt.

Egy nőnek támadások nélkül is nehéz beszélnie ilyen helyzetről, önkéntelenül azt keresi először, ő maga miben hibázott. Majd amikor ráeszmél, miként élt vissza a férfi az erejével és a hely adta előnyökkel, újra csak az jár a fejében, hogyan kerülhetett ilyen helyzetbe. […] A Jobbik vezetése csak papol az erkölcsről, de – sajnos kiderült – nem úgy élnek

– magyarázta a Blikknek V. Anita, aki azt is elmondta: az elkövető az ottani regionális igazgatóval becsalogatta a szobába, aki becsukta mögötte az ajtót, és az elkövető már rántotta is be a vécébe, készen állva a közösülésre. Mint mondta, ha nem szól Gyüre Csabának, hogy majd jöjjön utána, és ha a férfi nem tör be a szobába őt kiszabadítani, akkor az elkövető a fizikai erőfölényével élve megerőszakolja őt.

Sokat ivott a támadó is, de elég jól bírja az alkoholt. Pontosan tudta, mit csinál. Ő hívott fel jó párszor másnap reggeltől délutánig úgy, hogy sem előtte, sem azóta soha nem hívott fel engem. Egyik hívással azt kérdezte, tényleg tett-e ilyet, a másik hívással fenyegetett, hogy el ne mondjam senkinek. A harmadik hívásnál sírdogált, hogy talán nem volt magánál. Egyet nem tett, hogy bocsánatot kért volna

– mondta a sértett fél. Jakab Péter első nyilatkozataiban megpróbálta elbagatellizálni a történteket, és ahelyett, hogy elítélte volna a nők bántalmazását, inkább az áldozatot hibáztatta, mondván, V. Anita előbb is tehetett volna feljelentést. A pártelnök ráadásul az áldozat és annak élettársa, Szilágyi György szerint már az eset megtörténtekor tudott a feltételezett erőszak kísérletéről, azonban nem tett semmit.

Jakab személyesen is sokat köszönhet a Földi családnak, amely a legutóbbi jobbikos tisztújításon is jelentős számú támogatót állított a pártelnök mellé, aki akkor újabb felhatalmazást nyert a Jobbik vezetésére. Az ügyet megelőzően még egy olyan alku is körvonalazódott, hogy az Országgyűlésbe bejutó jobbikos képviselők közül valaki átadja mandátumát Földi Istvánnak. Jakab Péter gyengülésével és a feltételezett erőszak ügye miatt ez azonban kútba eshet.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Fővárosi balhé – Pilhál Tamás: íme, ilyen működés közben a hatpárti roncskoalíció!

Már megint minket gyaláz a nagykövet – Ljubov Nepop: Vidnyánszky Attila álláspontja katasztrofális és hibás