in

Köves Slomó: Karácsony Gergely túlment egy határon

Csalódott Karácsony Gergelyben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija

Csalódott Karácsony Gergelyben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, aki szerint az MSZP főpolgármesteri előválasztásán győzött zuglói polgármester túl ment egy határon. Köves Slomó úgy látja, az ellenzék az antiszemita kijelentések miatt elhiteltelenedik a választók szemében.

Egy olyan párt tagjain, azokon az embereken, ahol az egyik zsidó állampolgárok listázását kívánja, a másik meg egy roma embert vert majdnem halálra, azon mit van mentegetni? A rasszizmust minden tisztességes ember elutasítja, ezért most úgy tűnik, mintha egészen más alapokon állnánk – mondta a Hír TV-nek adott csütörtöki interjújában Köves Slomó. A vezető rabbi felidézte, hogy amikor a stúdióba tartott, egy idős Holokauszt-túlélő, aki Bolgár György műsorát hallgatja, meglepetten kérdezte tőle, hogy miként lehet az, hogy a Klubrádióban a közismert újságíró egy szocialista képviselő asszonnyal tíz percen keresztül mentegette azokat a képviselőket, akik zsidó emlékművekre köpködnek, cigányokat vernek. Olyan emberek akiknek ráadásul zsidó felmenőik vannak, még ha meg is tagadják származásukat, hogyan számolnak el ezzel? Van egy határ amit nem lépünk át, pláne, hogy bőven megtörténhet, hogy akiket menteget épp, másnap Bolgár Györgyöt fogják lezsidózni – háborodott fel Köves Slomó.

A baloldali gondolkodók egykoron számon kérték a Fideszen, egyébiránt nagyon helyesen, hogy ne fogjanak össze a Jobbikkal. Nem lehet ilyent csinálni, mert ez az egész ügyet lejáratja. Olyan családok, akiknek a tagjai megélték, hogy szóról szóra ezekkel a szólamokkal lőtték a Dunába rokonaikat, minden szövetségest komolyan gondolnak – válaszolta a rabbi Földi Kovács Andrea műsorvezető azon kérdésére, hogy utólag nem tűnik-e úgy, hogy korábbi antiszemitizmus-ellenességüket csak taktikai okokból vallották a baloldal képviselői. Nem értem azt az érvet, hogy miként lehet közelebb hozni a demokratikus elvekhez ezeket a politikusokat. Az országház nem egy általános iskola, ezek felnőtt emberek, akiket megválasztottak olyan emberek, akikről tudjuk, hogy hetven százalékuk antiszemita. Nekem nincsenek elvárásaim Karácsony Gergellyel szemben, de mélységesen csalódtam, hisz ismerem őt – jelentette ki  Köves Slomó.  A rabbi hangsúlyozta, hogy mostantól minden fellépés a rasszizmus ellen elhiteltelenedik, hisz a baloldal politikusainak kijelentéseire, mint amilyen például Kunhalmi Ágnesé és Karácsony Gergelyé, legitim viselkedéssé válik. Teljesen átlátszó ez az egész, és ez borzasztó felelőtlen – mondta az interjúban Köves Slomó.

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Így győzte le Trumpot Karácsony Gergely – Mutatjuk – videó

Ne hagyjuk az iskolát! – Magyar iskolát akarnak bezárni a Délvidéken