in ,

Kovács Zoltán: Mi a nemzetek Európájában gondolkodunk (videó)

Az Öt Csillag Mozgalom parlamenti frakciójának állásfoglalása szerint Orbán Viktor és Matteo Salvini keddi megbeszélése kizárólag politikai eszmecsere, nem intézményes vagy kormánytalálkozó

Az Öt Csillag Mozgalom parlamenti frakciójának állásfoglalása szerint Orbán Viktor és Matteo Salvini keddi megbeszélése kizárólag politikai eszmecsere, nem intézményes vagy kormánytalálkozó. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Kovács Zoltán, kormányszóvivő azt mondta: a találkozó egy olyan politikai közegben fog zajlani, amelyben jól láthatóan távolra került a liberális politikai elit az emberek véleményétől és akaratától.

A migrációval kapcsolatos viták sok esetben az európai demokráciáról szóló viták is, hiszen ezt a szakadékot amely a baloldali liberális elit és az európai emberek akarata között van, azt valamilyen módon be kell zárni

– fogalmazott a műsorban.

Hozzátette: a találkozó, amelyben két hasonlóan gondolkodó politikai erő vezetője találkozik, segíthet ennek a résnek a bezárásában. A migráció okozta problémák megoldásának a kulcsa, hogy meg kell védeni az európai határokat, nem pedig segíteni a bevándorlást – emelte ki.

Kovács Zoltán szerint a magyar álláspont a kérdésben 2015 óta változatlan: az illegális migrációt meg kell állítani.
Hozzátette: a tagállamoknak ehhez minden eszköz a rendelkezésükre áll, ezt demonstrálta Magyarország a kerítés megépítésével, a határőrizet bevezetésével, és a jogszabályok szigorításával.

A kormányszóvivő az olaszországi tárgyalásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: megvan a közös irány, miszerint meg kell állítani Európán kívül az illegális migrációt. Szerinte Olaszország jelenleg is nyögi azokat a terheket, amelyeket az oda betelepült közel 600 000 migráns okoz, ezt pedig a korábbi felelőtlen európai politika eredményezte.

A politikus a jövőre esedékes EP-választásokról azt mondta: a realitások, azaz a legégetőbb európai kihívás fogja meghatározni. A fő kérdése pedig az, hogy képes-e Európa annak a kihívásnak eleget tenni, hogy egységesen lépjen fel az illegális migrációval kapcsolatban.

Hozzátette: Olaszországhoz hasonlóan Magyarország is a nemzetek Európájában gondolkodik, fontos a tagállamokkal való együttműködés kiterjesztése.

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális

 

(forrás:www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez sem stadion – Ősszel folytatódik az elektromos járművek megvásárlását támogató program

100 milliós villából értekezik Sebestyén Balázs a szegénységről