in , ,

Kósa Lajos beszólt Junckernek: Nem értünk egyet Junckerrel

„Józan ésszel nehezen belátható, hogy az igazság kimondása bűn”

A tények megvitatása az európai uniós választás előtt közérdek, néppárti vezetőket is lehet bírálni – mondta Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke.

 

Kósa Lajos az ATV-nek adott interjújában azt nyilatkozta a plakátkampányról, hogy józan ésszel nehezen belátható, hogy az igazság kimondása bűn.

A plakátok miatt több, az Európai Néppárthoz tartozó tagpárt bírálja a Fideszt, többen kezdeményezték a kizárását is. Ahhoz, hogy a Fidesz kizárását napirendre tűzzék, a Néppárt legalább hét pártjának az indítványa kell, öt különböző országból. Ez a feltétel teljesült. A tények megvitatása, pontosítása az európai uniós választás előtt közérdek – mondta Kósa.

Kósa Lajos szerint most, az európai parlamenti választás előtt “egy vita zajlik” és “ő örül ennek”, mert mindenki számára világossá válhat, hogy mit gondol a Bizottság a migrációval kapcsolatban folytatott politikájáról.

A brüsszeli bürokraták úgy vélik, hogy a migránsoknak osztogatott ingyen névtelen hitelkártya sok milliárd forint értékben, a kötelező elosztási kvóta, a bárki által feltételek nélkül megkapható migránsvízum, ami jogosít az európai unióba való belépésre, ezek mind nem a migrációt ösztönző lépések. Mi azt gondoljuk, hogy a határokat, az európai emberek biztonságát, Európa keresztény civilizációját megvédeni kell, nem leépíteni. A választókat tájékoztatni kell ahhoz, hogy helyes döntést tudjanak hozni. Ha egy vita ezt segíti, annak mindenki csak örülhet – mondta Kósa Lajos.

Régen rossz annak a pártcsaládnak, ami az igazság tisztázása kapcsán akarja a tagjait eljárás alá vonni – tette hozzá.

Kósa Lajos szerint a mostani vita “kitűnő alkalom”, hogy tisztázzák a vitás kérdéseket a migrációról. Mi úgy tudjuk, hogy az Európai Parlament kezdeményezte a migránsvízum kiadásának jogszabályalkotását az Európai Bizottságnál. A Bizottság nem mondhatja azt, hogy nem fog foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ez egyszerű képmutatás. Mi úgy tudjuk, hogy az Európai Bizottság hozzájárult és finanszírozza a névtelen banki migránskártyák kiadását 2-3 ezer eurós fedezettel ellenőrizetlen, ismeretlen személyeknek. Ezt egyébként maga a Bizottság sem tagadta – állítja a politikus.

Mi megvédjük a schengeni határokat, az európai külső határokat, és ez nagyon sok pénzbe kerül. Ezt az Európai Unió nem ismeri el, nem finanszírozza – jelentette ki Kósa Lajos. Hozzátette: a Bizottság hivatalos álláspontja szerint most ők nem migrációpárti és migránsbarát politikát folytatnak. Akkor képzeljük el, hogy milyen az, amikor migrációpárti politikát folytatnak – mondta Kósa Lajos, állítva: Frans Timmermans, az európai szocialisták “csúcsjelöltje”, és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök folyamatosan migrációpárti nyilatkozatokat tesznek. Timmermans és az európai balliberális erők is arról beszélnek, hogy a migráció igazából jó és támogatni kell. Azt mondják, meg kell teremteni a migráció legális formáit. Mi pedig azt mondjuk, hogy ha egy európai uniós ország ezt szeretné, az vegyen részt benne, aki pedig nem szeretné, azt ne kényszerítsék erre. Véleményünk szerint minden uniós országnak joga van ahhoz, hogy eldöntse, meg akarja-e változtatni népességét, kultúráját, szokásait, elképzelését az életről, a családról – jelentette ki.

Juncker kiplakátolása kapcsán azt mondta: “Nem bíráljuk. Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja, nem vonunk mérleget annak kapcsán, hogy az ő elnöksége idején hagyják el a britek az uniót, viszont jönnek be milliószámra ellenőrizetlenül a migránsok. Csupán elmondjuk, hogy milyen álláspontot képviselnek. Nem értünk egyet Juncker úrral. Ez csak ennyit jelent”.

Arra, hogy egy uniós kampányban szerencsés-e, a sikert erősíti-e, hogy az első számú uniós néppárti vezetőt plakátolják ki és bírálják, néppárti tagként,Kósa Lajos természetesnek nevezte, hogy “az uniós vezetőket is lehet bírálni”. Arról nem beszélve, hogy kampány ide vagy oda, Magyarországot és Magyarország politikai vezetését annyiszor bírálták, amennyiszer csak lehet. De mi azt mondtuk, hogy persze, vitatkozzunk! Ez nem a gyengeségét mutatja egy politikai erőnek, hanem a rátermettségét, hogy képes az érdemi vitákat lefolytatni – érvelt a vita mellett.

Azt, hogy néppárti uniós vezető kiplakátolásával “meghackelik-e” a Néppárt “csúcsjelöltjének”, Manfred Webernek a kampányát, hiszen neki mindig a Fidesz miatt kell magyarázkodnia, Kósa Lajos határozottan visszautasította. Biztos, hogy nem hackeljük meg – jelentette ki. Arra biztatunk mindenkit, és remélem, mindenki arra biztatja az európai polgárokat, hogy a tisztázó vita alapján döntsék el, hogy hova szavaznak. Erről szól az európai uniós kampány. Világos a kérdés: migrációpárti erők, vagy a migrációt nem támogató erők kerüljenek többségbe az Európai Parlamentben. Mi a migrációt nem támogató erők között vagyunk, és mindenkit arra biztatunk, hogy ne támogasson olyan politikusokat, akik a migrációt pártolják, és az a politikai programjuk, hogy minél több migránst hozzanak be Európába. […] Mi a migrációt nem támogatjuk, mi köszönjük, nem kérünk belőle, ez egy egyszerű kérdés.

(forrás:magyarhirlap.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Elhunyt Koós János

Döbbenet: mindenét otthagyva menekült haza Magyarországra egy venezuelai magyar