in , ,

KÓSA LAJOS: A HELSINKI BIZOTTSÁG LÉPÉSE VALÓDI MIGRÁNSBIZNISZ

Keményen bírálta az „ügynökszervezetet” a Fidesz frakcióvezetője a strasbourgi ítélet fényében. A politikus emellett közelgő adócsökkentésekről is beszélt – a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

MTI, HIRADO.HU
Keményen bírálta az „ügynökszervezetet” a Fidesz frakcióvezetője a strasbourgi ítélet fényében. A politikus emellett közelgő adócsökkentésekről is beszélt – a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
  • A Fidesz frakcióvezetője szerint ezeket az embereket nem üldözték Bangladesben.
  • A Magyar Helsinki Bizottság megérezte a lehetőséget, hogy itt lehet keresni a magyar állam rovására.
  • A strasbourgi bíróság sem mondhatja meg Magyarországnak, hogy kit kell beengedni, hiszen ez hazánk szuverenitását sérti.
  • Két irányból is adócsökkentés jöhet, hiszen a kormány alapvetően a személyi jövedelemadó csökkentésén dolgozik.

Kósa Lajost a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken a strasbourgi bíróság múlt heti döntéséről kérdezték, amellyel elmarasztalta Magyarországot két bangladesi férfi menedékkérelmének elutasítása miatt.

Azt mondta:

ezeket az embereket nem üldözték Bangladesben, ott nincs háború, ők maguk is úgy nyilatkoztak az eljárásban, hogy a jobb élet reményében akartak Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jutni.

A két embert Magyarország nem tartóztatta le, a schengeni és a dublini egyezményeknek megfelelően járt el, szabad akaratukból távoztak, ezért „álságosak, hazugok” az őket az ügyben képviselő Magyar Helsinki Bizottság érvei – tette hozzá.

Szerinte a szervezet megérezte a lehetőséget, hogy itt „lehet keresni a magyar állam rovására”, felkarolta a két ismeretlen bangladesit, akiről már a bizottság sem tudja, hogy hol vannak, és kerestek 2,7 millió forint ügyvédi díjat. „Ha megnézzük a migrációs számokat, ez egy 45-50 milliárdos piac, ennyit lehet legombolni a magyar államról”, ha összefognak ezek az „ügynökszervezetek” a strasbourgi bírósággal – vélekedett a kormánypárti frakcióvezető.

„Úgy látszik, beindult a migránsbiznisz” a Magyar Helsinki Bizottságnál is – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint ez felháborító, és „mindnyájunk rovására megy”. Hozzátette: megnézve, hány esetben lehetne perelni, hiszen több mint tízezer emberrel szemben intézkedtek a magyar hatóságok, azt felszorozva az említett összegekkel, „jól lehet halászni” ezeknek az embereknek a rovására is.

Elfogadhatatlan, hogy a Magyar Helsinki Bizottság szerencsétlen embereken keresztül nyerészkedjen a magyar állam, magyar adófizetők kárára

– húzta alá Kósa Lajos.

A Magyar Helsinki Bizottság nyerészkedése elfogadhatatlan

A strasbourgi bíróság sem mondhatja meg Magyarországnak, hogy kit kell beengedni, hiszen ez hazánk szuverenitását sérti – mondta. Kiemelte, hogy Magyarország mindig is a dublini és schengeni elvek szerint járt el.

A valódi menekülteket ellátjuk, de belőlük kevesebb van

– tette hozzá a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Arra a kérdésre, hogy támogatandónak tartja-e a kormánypárt az Alapjogokért Központ felvetését – amely szerint megfontolandó, hogy Magyarország kilépjen az Emberi Jogok Európai Egyezményéből -, a frakcióvezető azt mondta, „ha ez lesz a biznisz”, akkor szerinte „meg kell szüntetni az európai emberi jogi bíróság hatáskörét Magyarországgal szemben”.

ADÓCSÖKKENTÉS JÖN

A szocialisták csak az adóemelésre tudnak gondolni – jelentette ki Botka László gazdagokat megadóztató terveivel kapcsolatban. Hozzátette, hogy a tehetősebbek a jelenlegi rendszerben is több adót fizetnek.

Két irányból is adócsökkentés jöhet, hiszen alapvetően a személyi jövedelemadó csökkentésén dolgoznak.

Emellett vizsgálják, hogy mely, a szegényebbek által fogyasztott termékek áfáját lehetne csökkenteni.

Itt a tejet, egyes sajtokat és a halat említette.

forrás: magyaridok.hu

A külföldi kézben lévő RTL Klub ismét ordasat hazudott

Kovács Zoltán kormányszóvivő nyilatkozott a migránssimogatókról