in

Korrupció Gyurcsány üzleti érdekeltségeinél?? – A jegybank megindította a piacfelügyeleti eljárást az Altus ellen

Ebből baj lesz

Budai Gyula 2017.03.24. Fotó: Horváth Péter Gyula

A JEGYBANK MEGINDÍTOTTA A PIACFELÜGYELETI ELJÁRÁST AZ ALTUS ELLEN

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Budai Gyula beadványa alapján megindította a piacfelügyeleti eljárást az Altus Portfólió Kft-vel szemben. Erről a fideszes országgyűlési képviselő számolt be hétfői sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: a Gyurcsány érdekeltségébe tartozó cég három alkalommal, összesen közel 200 millió forint kölcsönt nyújtott Czeglédy Csaba cégének, a Human Operator Zrt-nek, amely ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik eljárás és közel 3 milliárd forint áfát nem fizettek be.

„A BUKOTT KORMÁNYFŐ NEM JÓTÉKONYSÁGBÓL JUTTATOTT KÖLCSÖNT CZEGLÉDYNEK, HANEM A HUMAN OPERATOR ÁLTAL ELTÜNTETETT 3 MILLIÁRDDAL EGYÜTT EZ A MINTEGY 200 MILLIÓ FORINT AZ MSZP ÉS A DK KASSZÁJÁBA KERÜLHETETT.”

Az áfa be nem fizetésén túl ellopták a diákok és nyugdíjasok bérét – fűzte hozzá.

A piacfelügyeleti eljárás kapcsán Budai Gyula kifejtette: vélhetően törvénytelen volt az az akció, amely az Altus és Czeglédy között zajlott, ugyanis az Altus nem rendelkezett azokkal a jogszabályok által megkívánt engedélyekkel, amik szükségesek ahhoz, hogy valaki pénzügyi tevékenységet folytasson. Így felmerülhet a jogosulatlan pénzügyi tevékenység, ami már bűncselekménynek minősül – fűzte hozzá.

Szavai szerint, amint az MNB lefolytatta az eljárást a képviselő feljelentést fog tenni.

Budai Gyula hangsúlyozta: teljesen egyértelmű, hogy ez Gyurcsány és a baloldal korrupciós ügye, ugyanis a bukott kormányfő nem jótékonyságból juttatott kölcsönt Czeglédynek, hanem a Human Operator által eltüntetett 3 milliárddal együtt ez a mintegy 200 millió forint az MSZP és a DK kasszájába kerülhetett, ezzel megvalósítva a tiltott pártfinanszírozást.

Fotó: fidesz.hu

A kölcsönöket az Altus – Gyurcsány elmondása alapján – azért adta Czeglédynek, mert ő ebből kívánta a diákokat kifizetni, azonban később kiderült, hogy a diákok májusi, júniusi és júliusi bérét nem fizették ki.

Vagyis ez a pénz nem arra ment, mint amit Gyurcsány állított – közölte a kormánypárti politikus, megjegyezve, hogy a magyar kormány állt helyt Czeglédyék helyett.

(fidesz.hu)

(forrás:www.fidesz.hu)

Szopóágon Simicska Hír Tv-je – Megkezdődött a Hír TV leépítése

Megint lukra futott a fika-libsi média – A Rékasi-gyerek provokációjának háttere