in ,

Kommunista leszámolás Ferencvárosban: elment az SZFE-re tanítani, erre Baranyi azonnal kirúgta. Politikai alapon! Mundruczó és Nagy Ervin hallgat!

Nagy a csend értelmiségi körökben

Mert ugye vannak a jó SZFE-sek, akik hősök, akik nagyszerűen küzdenek. Ezt röfögi Nagy Ervin és a tehetségtelen Mundruczó Kornél is. És vannak a rossz SZFE-sek. Az újak. 

Hadoválnak az orbáni elnyomó rendszerről, amikor az SZFE-n senki sem rúgott ki senkit, maguk mentek el. Mindösszesen a liberálistól is eltérő hangot követel magának a nemzeti oldal: és ez bűn! Ez bűn a náci Mundruczó Kornél és Nagy Ervin számára.

Aztán hirtelen mi történik?

 

Baranyi Krisztina azonnali hatállyal felbontotta Soós Péter – a ferencvárosi Pinceszínház igazgatójának szerződését –, amiért elvállalta, hogy tanítani fog az Színház-és Filmművészeti Egyetemen. Megkerestük az illetékes színházigazgatót, aki elmesélte a történteket:

Sára Balázs, Zalán János és Lajos Tamás felkérésére

elvállaltam, hogy tanítok a Színház-és Filmművészeti Egyetemen a 2021 szeptember elején induló osztályban.

Egy félállásban egyeztünk meg, megbeszéltük a részleteket, és leszerződtem. Közben kiderült azonban, hogy elkövettem azt a hibát, hogy a munkáltatómtól nem kértem erre engedélyt, mert azt gondoltam, hogy az oktatási tevékenység kivételt képez az ilyesfajta kötelezettség alól.”

Mivel a Pinceszínház a IX. kerületi önkormányzat felügyelete alá tartozik, a munkáltatói jogokat Baranyi Krisztina polgármester gyakorolja.

A múlt héten szombaton kiszivárgott egy részleges lista, amelyen az én nevem is szerepelt – folytatja Soós – Másnap felhívott engem Ferencváros kultúráért felelős alpolgármestere (az MKKP-s Döme Zsuzsanna „Suzi” – a szerk.), hogy igaz-e a hír, és legyek szíves, magyarázzam meg.

Elmondtam neki, hogy tanítani fogok, de ne aggódjon, nem vállalok semmiféle politikai megbízatást, kizárólag szakmai feladatokat fogok ellátni.

Mesterséget tanítok majd egy osztályban.

 

Soós elmondta azt is, hogy ez után felhívta őt a polgármester asszony titkára is, és behívta egy beszélgetésre, amelyen rajta kívül a polgármester, az alpolgármester és a jegyző vettek részt.

Akkor már Baranyi Krisztina előtt volt a munkaszerződésem, amit még az előző vezetéstől kaptam. A szerződésemben benne volt, hogy ha a Pinceszínház igazgatása mellet más munkaviszonyt szeretnék létesíteni, ahhoz kell a munkáltatói jogokat gyakorló polgármester engedélye. Közölte, hogy én ezt nem kértem. Elnézést kértem, hogy elmulasztottam, és mondtam, hogy nem akartam kellemetlen helyzetet teremteniBaranyi Krisztina erre az mondta, hogy ezt elég rosszul tettem,

az ügynek következménye lesz, de ne gondoljam, hogy politikai döntés, szigorúan csak jogi”

– meséli a színházigazgató.

Ezután Baranyi közölte Soós Péterrel, hogy nem akar illúziókat kelteni, de ő úgy látja, hogy több mint valószínű, hogy nem fognak tudni a továbbiakban együtt dolgozni. Végül abban állapodtak meg, hogy a színházigazgató nyújtson be egy kérvényt.

Ebben az állt, hogy tájékoztatom a polgármester asszonyt arról, hogy van egy munkaszerződésem az SZFE-n, ami heti négy óra elfoglaltságot jelent, emellett bőven tudom csinálni a színház igazgatását. Illetve kértem, hogy mindezt engedélyezze nekem. Másnap beadtam. Majd egy hétig semmi válasz nem jött. Egy hét múlva felhívott a jegyző asszony, hogy menjek be. Bementem. Baranyi Krisztina már nem tudott fogadni, csak a jegyző asszony, aki elém tette a felmondási papírt. Azonnali hatállyal felbontották a szerződésemet. Tudomásul vettem, bár nem gondolom, hogy ez olyan súlyú vétség, ami a szerződés felbontását vonná maga után” – magyarázza az igazgató.

A felmondólevélben az áll: magatartása a munkáltatói jogkör gyakorlójánál bizalomvesztést eredményezett.

 

 

 

Reagált a polgármester asszony is

Baranyi Krisztina polgármester közösségi oldalán reagált a történtekre:

Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re. Mivel az előző, fideszes vezetés határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződéssel alkalmazta Soós Pétert, ezért ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az Önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna. Soós Péter elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot. Mivel ehhez nemhogy nem járultunk hozzá, de nem is tudtunk róla, ezért munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntettem.

– írja a mandiner.hu.

 

 

Tehát nem az orbáni hatalom, nem az “Orbán-rendszer”-, nem a”NER”, hanem a ferencvárosi vezetés él vissza hatalmával és tesz durva dolgokat politikai alapon. Egyetlen mondat sem hangzott még el, hogy az SZFE új tanárai mellett kiállna Nagy Ervin, ahogy ezt tette a 168 órában és egyetlen szóval nem tiltakozik Mundruczó Kornél sem, aki annyira érzékeny SZFE témára.

A liberális oldal el van tévedve: nem az Orbán – kormány alkalmaz önkényt, hanem a balliberális oldal.

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Akcióban a Nemzetközi Maffia – Varga Judit törvénnyel készül a Nagy Cégek ellen, erre Párhuzamos György sajtója befenyíti a minisztert

VakciNÁCIK – Elvtársak egymás közt – Az “igazságszolgáltatástól” nem kell tartaniuk