in , ,

Kohán Mátyás újabb tévedése – Kohán: Manfred Weber ébredése

Két évvel a Fidesz távozása után az Európai Néppárt életjeleket mutat: a pártcsalád nekimegy a migrációnak, és magával húzza az Európai Uniót. Kohán Mátyás írása.

Te, Mátyás, biztos, hogy egy műsort nézünk?

 

Íme Kohán Mátyás fura írása:

 

 

Két évvel a Fidesz távozása után az Európai Néppárt életjeleket mutat: a pártcsalád nekimegy a migrációnak, és magával húzza az Európai Uniót. Kohán Mátyás írása.

„Alvajárókként tántorgunk bele egy új bevándorlási válságba. Kimerültek a migránsbefogadó kapacitások a balkáni és földközi-tengeri útvonalon – mondta január végén Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) bajor elnöke. – Miután az EU képtelen volt átfogó politikát elfogadni a legutóbbi, 2015-ös migrációs krízis után, az ügy tabu lett.”

Tabu lett, mondja a niederhatzkofeni gömbvillám, akinek 2015 és 2018 között – akkor még néppárti frakcióvezetőként – összesen annyira futotta, hogy pártja, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) német belpolitikai érdekeinek megfelelően ab und zu tett egy-egy barátságos kiszólást a magyar migrációs politikára.

Aztán érdemben nem csinált semmit azért, hogy megvédje Magyarországot,

illetve szövetségeseit, a magyar kormánypártokat attól az európai vérzivatartól, amely őket érte – pontosan ugyanazért az akkor még tabu bevándorláspolitikáért, amit ma Weber szorgalmaz.

Itt kezdődött a Fidesz és az Európai Néppárt közötti bizalomvesztés: először az EPP tagadta meg magyar tagpártjait – hogy aztán a Fidesz maga is elkövesse a rákövetkező években a maga ki nem kényszerített hibáit, és kiszoruljon a pártcsaládból, a jogállamisági eljárás képében azóta is nyögve súlyos következményeit.

Weber ma uniós pénzből épített kerítéseket akar, és látható, az EPP a 2024-es európai parlamenti választásra egyúttal központi kampánytémának is kiszemelte a migrációt, s ennek mentén cselekszenek az Európai Tanácsban a már relatív többséget sem alkotó néppárti kormányfők is.

A súlyos botrány­sorozatból lábadozó, a szocdemek és a szabadságpártiak által is megelőzött Osztrák Néppárt elnöke,

Karl Nehammer kancellár az előző hónapokban látványosan erőt akart mutatni a migráció ügyében,

az illegális bevándorlás megállításának ikonjaival, Orbán Viktorral és Aleksandar Vučić szerb elnökkel mutatkozik, és a minapi európai tanácsi ülésen Magyarországgal, Dániával, Észt­országgal, Litvániával, Lettországgal és Görögországgal együtt kilobbizott egy kemény bevándorlásellenes állásfoglalást. S mily meglepő: utóbbi három tagállamban szintén EPP-tag a vezető kormánypárt. Az EU migráció­ellenes fordulata mögött egyértel­műen a néppárt eszmélése áll.

A fordulat Európának jó, Orbán Viktor pedig – akinek szokás szerint már megint igaza lett – valószínűleg jóízűt kávézik most a Karmelita kolostor teraszán. De felvetődik a kérdés: nem lehetett volna ezt korábban?

A migráció volt az első olyan kérdés, amelyben Magyarországot objektíven helyes álláspontjáért kipellengérezték,

s saját politikai közössége sem védte meg. E végletes bizalomvesztés nélkül – bizton állíthatom – jóízű kávéját ma akár Manfred Weber társaságában is fogyaszthatná Orbán Viktor; ha legalább az alapvető sorskérdésekben korábban ébredt volna a néppárt, ma is tagja lehetne a Fidesz. Ez jobb lenne az EPP-nek – kinek ne kellene egy ütőképes, tapasztalt, nagy (tizenkét fős) nemzeti delegáció? Jobb lenne az országnak – az európai politika legnagyobb pártcsaládjának védőhálója mögött lehetetlen lenne az a méltatlan, idegtépő és kifejezetten drága packázás, amelyet ma az európai intézmények Magyarországgal szemben folytatnak. És végső soron – mivel úgymond kormányon volna a józan ész – jobb lenne Európának is.

Tragédia, hogy Manfred Weber nem húzta kicsivel korábbra a vekkerét. De a migrációs fordulatnak így is örülni kell. Mint mindent, az észszerű migrációs politikát is jobb későn kezdeni, mint soha – és jobb ma egy észhez tért néppárt is, mint holnap egy halott.

– írja a Mandineren az általunk igencsak kedvelt Kohán Mátyás.

 

 

Kedves Mátyás! Hogyan is volt az a korábbi cikked, a „jönnek a pénzek az EU-ból”, meg hogy minden rendben van? Nem, nem jönnek a pénzek, akkor is kételkedtünk írásod pontosságában, merthogy nem fognak nekünk egyetlen fillért sem adni.

Most is ugyanez a helyzet, kedves Mátyás. Rettenetesen naív vagy! ÉBRESZTŐ!

Milyen fordulat Webertől? Ez csak kommunikáció, marketing és a közelgő választások hangja! Megjátssza magát mint Macron, aki néha békéről hadovál, meg hogy tárgyalni kell az oroszokkal, majd másnap küldi a fegyvereket Ukrajnába: KETTŐS BESZÉD! Úgy hívják ezt, kedves Mátyás, hogy KETTŐS BESZÉD!

Közelednek az EP választások, ezért hát az európaiak számára kedves szavakat kell hangoztatni.

Weber és Orbán Viktor között az a különbség, hogy míg Orbán Viktor nemcsak mondja, hanem csinálja is, azaz kerítést épít és tényleg védi a magyar és az európai határokat, addig Weber csak készül az EP választásokra.

Ez kéne már észre venni és nem úgy írni Weberről, hogy most „felébredt”.

Dehogy ébredt fel!

Ugyanaz a szar, alja, áruló gazember, mint volt!

 

mindenszo.hu

 

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

Gyurcsány már teljesen elhülyült – Egybites gondolatokat fogalmazott meg – Ismét

Meddig nézzük ezt tétlenül? Külügyminiszter Úr, ébresztő! Nem kéne már leülni beszélgetni velük? Magyarország elleni agitációt finanszíroz a Biden-kormány?