in ,

Kocsis Máté nagyon jól helyretette az ellenzéket (videóval)

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt úgy értékelte a vasárnapi EP-választást, hogy Gyurcsány Ferenc itthon, neje pedig Brüsszelben vezeti az ellenzéket

Az ellenzék romjain jutott erre a szerepre, visszavette a hatalmat az ellenzék pártjai felett. Ez volt az a szövetség, amely a kormányzása alatt tönkre tette az országot. Felidézte, hogy Gyurcsány Ferencék alatt megduplázódott a munkanélküliség, az államadósság, Magyarország teljesen elvesztette a gazdasági önrendelkezését, az IMF és a brüsszeli elit diktált, kilenc évig tartották túlzott deficiteljárás alatt az országot, a gazdasági „csökkenés” 7-8 százalék volt a mostani 5,4 százalékos bővülés helyett – sorolta.

Megjegyezte: a magyar választók lenézését a mellette ülő Bangóné Borbély Ildikótól (MSZP) tanulhatta, arra kérte, ezt ne tegye. Kijelentette: ezt a választást a kormánypártok megnyerték, óriási, a magyarok többségének szavazatával. Amit a magyarok többsége mond a választáson, nem lebecsülendő, nem lepatkányozandó, hanem megfontolandó, figyelembe veendő – tette hozzá. Azt kérte, az EP-ben Magyarország érdekeit képviseljék, ne itthon a brüsszeli érdekeket.

Az előtte elhangzott ellenzéki felszólalásokra úgy reagált: azok komolyan vehetősége erősen megkérdőjelezhető. Gyöngyösi Mártonnak (Jobbik) azt mondta, ha szerinte a kormánypártok szomorúak voltak, képzelje el, a Jobbik milyen szomorú lenne, „egy 53 százalékos választási eredmény után”. A médiadiktatúrát érintő megjegyezésekre azt mondta: a vezető magyar kereskedelmi televízió az RTL Klub, és a vezető magyar hírcsatorna, az ATV az ellenzék szolgálatában áll, ahogy a legnagyobb magyar napilap a Népszava, és az ellenzéki hírportálok, az index, a hvg, a 24.hu is. Ezt a médiadiktatúra „hőbörgést” jobb, ha befejezik – mondta Kocsis Máté. Tóth Bertalanhoz (MSZP) fordulva úgy fogalmazott: eddig is a szakadék szélén álltak, de most léptek egyet előre, ehhez külön gratulál.

(demokrata.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá – Az előző EP-választáshoz képest idén 600 ezerrel többen szavaztak a Fideszre

Orbán a Parlamentben oltotta le a teljes ellenzéket – videó