in ,

Kirúgták a keresztény hallgatót, mert ellenezte a melegházasságot, a bíróság viszont neki adott igazat

A hallgató szerint a bírósági döntés a szólásszabadság és a kereszténység győzelme

Az egész eset 2015-ben történt, amikor az egyetemi hallgató, Felix Ngole védelmébe vette Kim Davis jegyzőt, aki keresztény meggyőződésére hivatkozva megtagadta, hogy házassági okiratot bocsásson ki homoszexuális párok számára.

 

Illusztráció | Fotó: AFP

Ngole privát Facebook-oldalán állt ki Kim Davis mellett, mint írta

az azonos neműek házassága bűn, akár tetszik nekünk, akár nem. Isten így rendelte el, és nem az emberek fogják ezt megváltoztatni.

A hallgató szociális munka mesterképzését folytatta a University of Sheffield intézményben, majd két hónappal a posztja után értesítették őt arról, hogy megjegyzései miatt vizsgálat indult ellene. Ennek az lett a vége, hogy a férfit kirúgták az egyetemről.

Ngole bírósághoz fordult az egyetem döntése miatt, mondván, hogy az megsérti szólásszabadsághoz fűződő jogait. 2017-ben ugyan a bíróság az egyetemnek adott igazat, a napokban azonban a fellebbviteli bíróság felülbírálta a döntést. Mint mondták, az egyetem fegyelmi eljárása hibás volt, és egy újabb meghallgatás biztosítására utasították az intézményt.

A hallgató szerint ez nagyszerű hír mindazoknak, akiknek fontos a szólásszabadság.

Keresztényként az a dolgunk, hogy segítsünk másokon. Ugyanakkor hitelveinkről és a Biblia tanításáról szabadon kell, hogy beszélhessünk – nyilvánosan és bizalmasan is – anélkül, hogy a megélhetésünket kelljen féltenünk.

(Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Átadták az új intenzív terápiás részleget – Az ellenzék hallgat

A szektás Gréczy Zsoltnak elgurult a gyógyszere – “Orbán Viktor törött kézzel dörzsöli a véres orrát…”