in , , ,

Kiderült: Judith Sargentini pártja kommunista utódpárt

Ki is valójában ez a holland „zöld” politikus aki körmeszakadtáig támadja Magyarországot?

Ki is valójában ez a holland „zöld” politikus aki körmeszakadtáig támadja Magyarországot? Judith Sargentini múltjában érdekes ideológiai kapcsolódásokat lehet felfedezni.

Sargentini pártja valójában a kommunisták utódpártja Hollandiában.

A Groen Links, a Baloldali Zöldek nevű pártot 3 kisebb párt beolvasztásával a Holland Kommunista Párt központi bizottsága hozta létre, lényegében egyfajta fedőszervezetként, hogy megtévessze a közvéleményt.”

– tette közzé a Ripost.

Az új név és logó

1989-ben döntöttek a névváltoztatás mellett, abban az évben, amikor Kelet-Európában megkezdődött a kommunizmus összeomlása. A holland kommunisták látva az eseményeket régi szokásaikhoz híven illegalitásba vonultak, átnevezték magukat Baloldali Zöld pártnak.

A sztálinista elveket követő Holland Kommunista Párt szégyenteljes módon, 1956-ban hivatalos nyilatkozatban üdvözölte a magyar forradalom leverését.

A nyilatkozat akkora felháborodást keltett Hollandiában, hogy az emberek utcára vonultak, megtámadták Amszterdamban a párt székházát, megrohamozták a Felix Meritis palotát, ahol a kommunista párt székelt. Behatoltak az épületbe, megrongálták a berendezést és csaknem meglincselték a magyar forradalmat támadó sztálinistákat.

A párt tehát hitelét vesztette, így jöhetett az új név, a Groen Links, Baloldali Zöldek elnevezés. A zöld álruhába bujtatott kommunista utódpártnak lett aztán tagja Judith Sargentini.

Fotó: AFP

Sargantinit balos szülei nagyon fiatal korában „bevitték a munkásmozgalomba”, már kislányként megtanították gyűlölni a NATO -t, mint a nyugati világrend védelmezőjét. Többször részt vett a katonai szövetséget támadó demonstrációkon, a szocialista diákmozgalmak oszlopos tagja lett , majd a kommunista utódpártba került. Innen vezetett az út az Európai Parlamentbe.

(forrás: Csordás Bettina, 888.hu)

Schiffer András: A Sargentini-jelentés több ponton sérti a nemzeti önbecsülésünket, színvonala méltatlan az uniós jogintézményhez

Bakondi György: Rá akarják kényszeríteni Magyarországot, arra, hogy változtasson az illegális bevándorlást elutasító álláspontján