in ,

Kiakadt Martin Schulz: „Ez Orbán győzelme!”

Orbán Viktor győzelmeként értékelte Martin Schulz, az SPD bukott kancellárjelöltje Ursula von der Leyen jelölését az Európai Bizottság élére.

A német szociáldemokrata politikus a Spiegel információja szerint Orbán Viktor és a visegrádi négyek győzelmeként értékelte honfitársa, Ursula von der Leyen jelölését a bizottság élére, akiről igencsak rossz véleménnyel van a bevándorláspárti Schulz.

Sajtóinformációk szerint az SPD emiatt a kormánykoalícióból történő távozással fenyegette meg a német kancellárt, amit a magyar delegáció is megerősített.

A Brüsszelben tartózkodó magyar delegáció elmondása szerint ugyanis mindenki támogatta, hogy Ursula von der Leyen német védelmi miniszter legyen az Európai Bizottság következő elnöke, végül azonban Angela Merkel egyedüliként meghátrált, így félbeszakadt az Európai Tanács ülése.

Angela Merkel azért nem tudta támogatni Ursula von der Leyent, mert Németországban koalíciós válsággal fenyegetik baloldalról

– értesült az MTI.

Később a beszámolók szerint az ülés folytatódott, és az SPD fenyegetőzése és Merkel megingása ellenére Ursula von der Layent választották az Európai Bizottság új elnökévé.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a visegrádi négyek (Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia) Ursula von der Leyen német védelmi miniszter jelölését támogatták az Európai Bizottság következő elnöki tisztségére.

(Bertha László, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Megújul az óbudai rendelőintézet három épülete

Bréking! – Győztek a V4-ek: Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke