in

Kétszer szúrták szíven a 29 éves meggyilkolt rendőrt

Kétszer szúrták szíven az elhunyt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert, aki belehalt a sérüléseibe. A fiatal rendőr egy hónap múlva töltötte volna be a 30. életévét, a barátnője gyászolja.

„Az intézkedő kollégák hősök voltak” – a rendőrség és a legfőbb ügyészség sajtótájékoztatója a rendőrgyilkosságról.
Tegnap késő este egy rendőr bevetés közben az életét vesztette. A 29 éves Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesterrel egy késes támadó végzett. Információink szerint a támadó kétszer is szíven szúrta a rendőrt.

A másik két rendőr, akikre szintén késsel rontott rá a támadó Újbudán, a végtagjain – egyikük a bordatájékon is – sérült meg.

Az elhunyt rendőrt a barátnője és szülei mellett az egész rendőrség gyászolja. Péter sok bajtársa csak ma reggel értesült az éjszaka történt borzalmakról.

A Blikknek egy szemtanú beszámolt a szörnyű események utáni hajszáról

– Arra ébredtem fel, hogy szörnyű zaj van az utcán. Azt gondoltam, megint valami banda. Kinéztem, és akkor már láttam a két rendőrt, ahogy üldöznek valakit. Az üldözött nem akart megállni, ekkor a rendőr fölszólította, majd leadott egy figyelmeztető lövést” – mondta el a szemtanú, aki hozzátette: a rendőrök „könyörögtek neki, hogy álljon már meg, de nem akart. A rendőr a lábára célzott, elesett, de még ekkor sem akart megállni”.

Percekig könyörögtek neki. Le a kalappal a rendőrök előtt

– hangsúlyozta a szemtanú, aki ekkor még nem tudta, hogy már érkezik az erősítés, ezért segítséget hívott:

– Én felhívtam a 112-t, hogy jöjjenek és segítsenek. Nem tudtam, hány rendőr van, vagy mi történik… csak segítsenek ennek a két rendőrnek! Ekkor láttam, hogy az Eteléről bekanyarodott egy rendőrautó és megérkezett nekik az erősítés.

 

 

 

A szemtanú elmondta, hogy nem ismerte fel a támadót, de lehet, hogy csak azért, mert túl messziről látta. Abban azonban biztos volt, hogy a késelő drogos volt, avagy alkohol befolyása alatt állt.

(Blikk)

 

FIGYELEM!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

 

Rendőrgyilkosság – Aláírásgyűjtés indult a főpolgármester lemondásáért – Óriási a felháborodás! A főpolgármester nem szakította meg varsói útját, helyette Facebookon üzenget

SZÉGYEN! Rendőrgyilkosság: a főpolgármester nem szakítja meg varsói útját! Facebookon üzenget – Mondjon már le!!!

Hősi halottnak nyilvánítják a megkéselt rendőrt