in ,

KÉSZ, VÉGE! – Egy teljes megye hagyta ott a Jobbikot

Újabb alapszervezetek feloszlása mellett Nógrád megye szinte összes jobbikos tagja kilépett a pártból

Újabb alapszervezetek feloszlása mellett Nógrád megye szinte összes jobbikos tagja kilépett a pártból, és csatlakozik a Toroczkai ­László által életre hívott Mi Hazánk Mozgalomhoz. Pongrátz András és Novák Előd a mozgalom nevében sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy lyukaszászló-adományozó misszióval szeretnék elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését.

 

A hét végén is folytatódott a Jobbikból való kilépési hullám, a pártot elhagyók egyre nyíltabban vállalják, hogy a jövőben a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalmat támogatják, és részt vesznek annak június 23-i ásotthalmi zászlóbontásán.
Dócs Dávid, a Nógrád megyei Cserháthaláp korábbi jobbikos, ma már független polgármestere szerint Nógrád megyében gyakorlatilag mindenki kilépett a pártból. Közleményében úgy fogalmazott: 15 Jobbik-szervezetből egy vagy kettő marad a megyében. Közölte, hogy kilépett a pártból a Jobbik Nógrád megyei elnöke, egyetlen polgármestere, egy megyei közgyűlési képviselője és három helyi önkormányzati képviselője, így a települési képviselők közül csak kettő marad a Jobbikban. Azzal, hogy mindkét megyei alelnök távozott, a teljes vezetés elhagyta a pártot.

Az egyik választókerület elnöke – aki egyben ország­gyűlési képviselőjelölt is volt –, valamint egy választókerületi szervező kilépett, továbbá a másik választókerület elnöke sem vállalja tovább a munkát.

Kilépett a megyei információs koordinátor, és lemondott a pénzügyes is. Nógrád megye 1. választókerületében a hat szervezetből kettő feloszlott, egy fontolgatja, a szurdokpüspöki és a salgótarjáni pedig inaktív, nem létezik, csak papíron, tehát a hat szervezetből mára csak egyetlen maradt meg biztosan.
A megye 2. választókerületében viszont egy sem maradt: kilenc szervezetből hét feloszlott, kettő inaktív, a 48 fős tagságból 34 lemondott párttagságáról, és több egyéni tag is kilépett.

Hasonlóan döntött a teljes diósjenői, budakalászi, kiskunlacházi, adorjánházi alapszervezet mellett Töreki Ottó, Bakonyszentkirály jobbikos elnöke, valamint Pajor Tibor újpesti önkormányzati képviselő is. Külön érdekesség, hogy Vona Gábor első pártelnök városában, Gyöngyösön is otthagyták ketten a Jobbikot. Kovács Zoltán és Bús Árpád Zsolt is a hét végén jelentette be távozását a pártból, egyszersmind csatlakozását a Mi Hazánk Mozgalomhoz.

A mozgalom nevében vasárnap Pongrátz András – Pongrátz Gergely ­1956-os szabadságharcos hős öccse – és Novák Előd volt jobbikos alelnök sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy lyukaszászló-adományozó misszióval szeretnék elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését. Novák Előd követeléseik között említette az állambiztonsági múltra, így az ügynöklistára 2060-ig kimondott titkosítás feloldását, a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását.

Pongrátz András célként fogalmazta meg egy új párt megalapítását, hogy „olyan jobboldali közösség jöjjön létre, amelyik tudja ellensúlyozni a Fideszben megmaradt baloldalt”, és a nemzet ügyének továbbvitelére tudja kényszeríteni a kormánypártot.

(forrás:www.echotv.hu)

HOPPÁ! – Magyarországon volt az egyik legnagyobb béremelés

BAJBAN VAN A KÓCOS NŐ! – Göncz Árpád lánya egy milliárdos OLAF ügyben – Nyomoz a csalás elleni hivatal