in ,

Kész, vége! Egri vízilabda klub élt: 100 évet. A Jobbik felszámolta

“Szégyenteljes, hogy Egerben ez a helyzet kialakulhatott” – videó

MTI Fotó: Kovács Attila

Martonné Adler Ildikó a Fidesz egri szervezetének elnöke, és Kovács Cs. Tamás képviselő (Fidesz-KDNP) tartott közös sajtótájékoztatót kedden a Bitskey Aladár Uszodánál a nehéz helyzetbe került Egri Vízilabda Kft. ügyeivel kapcsolatban.

 

Martonné Adler Ildikó elmondta, hogy a város sportéletének zászlóshajójaként számon tartott vízilabda az elmúlt időszakban rendkívül nehéz helyzetbe került, éppen ezért volna égető szükség arra, hogy

az önkormányzat mielőbb átutalja azt a közgyűlés által egyhangúlag megszavazott 68 millió forintot, amit április 15-ig kellett volna teljesítenie.

Mint fogalmazott, egy nagy hagyományokkal rendelkező 110 éves sportklubról van szó, ami szervesen hozzákapcsolódik a város életéhez, éppen ezért minden forrást és lehetőséget meg kell mozgatni, hogy az egri vízilabda továbbra is városunk büszkesége maradhasson – tette hozzá Adler Ildikó.

Martonné Adler Ildikó és Kovács Cs. Tamás

Kovács Cs. Tamás kiemelte, hogy mind a szakmát, mind pedig képviselőket megdöbbentette az a hír, ami a hétfői napon látott napvilágot az Egri Vízilabda Kft. csődjét illetően. A kialakult helyzet miatt

az egri női és férfi első osztályú csapatok működése gyakorlatilag megszűnt létezni.

– tette hozzá a képviselő.

Elmondta: kérdésessé vált az is, hogy a 2020-21-es bajnoki küzdelmekben láthatunk-e újra egri csapatokat az első osztályban. További kérdéseket vet fel az is, hogy mi lesz a továbbiakban a napi szinten sportoló több mint 300 gyermek és edzőik sorsa a klubnál.

Kovács Cs. Tamás aláhúzta: szégyenteljes, hogy Egerben ez a helyzet kialakulhatott, és bízik abban, hogy a megítélt városi támogatást mielőbb megkaphatja az Egri Vízilabda Klub.

A sajtótájékoztatón készült Facebook live videónk

(Szávoly Richárd, egerhirek.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Brutális tempóban kormányoz Győr polgármestere – Videó

Zöld Budapest, mi? Karácsony Gergely most éppen 85 fa kivágásáról döntött