in

KEMÉNY szavak az érsektől! – Márfi Gyula: Fajelméletet idéző monokultúrát telepítenek a kontinensre, végveszélyben az európai kereszténység! (Videóval!)

Az Európában zajló folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy a jövőben nem lesz Európa, vagy legalábbis nagyon más lesz, mint amilyennek egykor elképzeltük. A keresztény hit alapértékei üldözötté váltak, a család szentsége helyett a melegházasság került előtérbe, a tolerancia jegyében behívták az intoleranciát. Multikulturalizmust hirdettek és betelepítették a monokultúrát, egy olyan valláselméleti alapon működő totalitárius rendszert, amely a nácizmus fajelméletét idézi – jelentette ki szombaton a veszprémi Pannon Egyetem hagyományos újévi fogadásán Márfi Gyula. A veszprémi érsek csak európai viszonylatban látja sötétnek, vészjóslónak a jövőt, véleménye szerint Magyarország több szempontból is példát mutatott Európának, hiszen nem felhígítja, hanem szilárdan őrzi keresztény hagyományait, nemzeti értékeit és már alkotmányában is erősíti a családokat, melynek eredményeként sikerült megállítani a születések számának csökkenését. 

A veszprémi Pannon Egyetem szombati újévi fogadásán Márfi Gyula  fölidézte: az Európai Unió alapítói keresztény, mélyen vallásos emberek voltak. Robert Schuman például azt mondta, „Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”. A veszprémi érsek úgy fogalmazott: ma Európa vezetése

hirdeti a multikulturalizmust, és ránk akarja telepíteni a legszigorúbb monokultúrát, amely megveti Európa zenéjét és képzőművészetét. Toleranciáról beszél, és behívja az intoleranciát. Velünk, keresztényekkel szemben is nagyon sok dologban intoleráns. Demokráciáról szónokol, és betelepíti a valláselméleten alapuló totalitárius rendszert, amely – legyünk őszinték – bizony hasonlít egy kicsit a fajelméleten alapuló nácizmusra, illetve az osztályelméleten alapuló kommunizmusra.

Márfi Gyula kiemelte, Európa keresztény gyökerei elvitathatatlanok, egész Európában a vasárnap a pihenőnap, aminek szintén keresztény hagyománya van, vasárnap támadt fel Jézus Krisztus. Felidézte, hogy még Brezsnyev elvtárs is azt mondta, „a feltámadás ünnepén, vasárnap, 8 órakor találkozunk a Vörös téren”. Az érsek arra is kitért: Magyarországon előremutató, reménykeltő folyamatok tapasztalhatók, ilyen például az új alaptörvényünk, mely alapértékként jegyzi, hogy Szent István király az országot a keresztény Európa részévé tette. De pozitív jel, hogy erősítik a családokat, emelkedik a gyermekvállalások száma, visszahozták az iskolákba a hitoktatást, és hogy hazánkban a polgári vezetők jelentős többsége vagy vallásos, vagy mindenképp hívő, és egyre több profán dolog szakralizálódik. Az érsek Pio atya gondolatait idézte, aki azt mondta:

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. 

Nézze meg Márfi Gyula veszprémi érsek újévi köszöntőbeszédét a fenti videónkon! Az érsekkel készített karácsonyi nagyinterjúnkat pedig ITT olvashatják el.

Az újévi fogadás hagyományát még a Pannon Egyetem jogelődje indította el 1955-ben. A rendezvény célja, hogy Veszprém város vezetése, közéletének fontos szereplői, a gazdasági szereplők, intézmények, testületek vezetői minden év kezdetén találkozzanak, beszélgessenek egymással. Az újévi fogadásokon minden évben valamilyen aktuális téma adja az ünnepi beszéd vezérfonalát, amely témát aztán a résztvevők kötetlen formában egymással is megvitatnak.

Vezető kép: PS
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

 

A német lapok brutálisat sivalkodtak Orbán Viktor bajorországi látogatásával kapcsolatban

A HVG Konrád György interjújával bűncselekményt követhetett el – Gyilkosságra buzdítani (főleg nagy nyilvánosság előtt) ugyanis bűncselekmény