in ,

Kárörvendő rovat :) – Csekk Katalin: letaglózó eredmény született

Hatalmas feladat vár ránk Európában, az Európai Unióban is.

„Letaglózó eredmény született. Fájó eredmény. De egyetlen fojtogató rezsim sem tart örökké.

Azonban kell, hogy néhány szó a köszöneté is legyen. Köszönöm azoknak, akik az Egységben Magyarországért szövetségre adták a voksukat. Köszönöm az ellenzéki szavazatszámlálóknak és mindenkinek, aki segített, a civileknek és az aktivistáknak.

Ugyanakkor nem spórolhatjuk meg azt a munkát, ami vár ránk a következő napokban, hetekben, hónapokban: mindannyiunknak magunkba kell néznünk. Át kell gondolnunk, mit tehettünk volna még, át kell beszélnünk, mit fogunk tenni most.

Tudtuk, hogy egy olyan rendszerben kell megküzdenünk a Fidesszel, amit ők a saját kényük és kedvük szerint alakítottak az elmúlt tizenkét évben. Hogy a közmédia még véletlenül sem független, hanem a Fidesz kiszolgálója, ahol négy év alatt öt perc jut az ellenzéknek. Hogy egy brutális propagandagépezet támad mindenkit, aki a Fidesz ellenfele. Hogy állami erőforrások százmilliárdjai fölött rendelkeznek Orbánék, miközben az egyetlen céljuk az, hogy minden eszközzel kivérteztessék ellenfeleiket.

De így is felmentünk a pályára és küzdöttünk. Küzdöttünk egy szabad, demokratikus és nyugati Magyarországért – és ez a jövőben is így lesz.

Az ellenzék egységes, őrizzük meg ezt. A Momentum pedig, az a közösség, amit néhány éve páran alapítottunk azért, hogy változást érjünk el, mára parlamenti párt lett, felkészült, tehetséges és elszánt képviselőkkel.

Hatalmas feladat vár ránk Európában, az Európai Unióban is.

Ahogy eddig is, úgy ezt követően is el kell mondanunk mindenkinek, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral. Magyarok milliói akarnak Európához tartozni és egy olyan országban élni, ahol az uniós források nem a haveroknál, családtagoknál és oligarcháknál landolnak, hanem azokat az ország gyarapodására fordítják, és ahol a jogállamot nem leépítik, hanem óvják azoktól, akik rátámadnak.

A megkezdett munkát folytatnunk kell itthon és Európában is, folytatni is fogjuk.

És még egy gondolat Orbán putyinista népszavazásról. Tudom, a Fideszt soha nem zavarta a valóság és bármikor képesek elhazudni vagy letagadni azt, de ne feledjük, a homofób, gyűlöletkeltő népszavazásuk érvénytelen lett.”

– írja Csekk Katalin.

 

Add tovább!

Kárörvendő rovatunk – Fluor Tomi: el kell mennem innen

Aki lemaradt volna: íme Orbán Viktor győzelmi beszéde! Videó