in , ,

Karácsony Brüsszelben: Kalasnyikovval lőttek be egy étterembe

Reggel tíz körül történt a támadás, melyben szerencsére senki nem sérült meg

A belga rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, aki reggel 9:50-kor AK-47-essel lőtt be egy forgalmas utcán lévő étterembe. A La Parisienne nevű vendéglátóipari egység a támadáskor zárva volt, így senki nem sérült meg. 

 

Belga katona Brüsszel utcáin.

Fotó: AFP

Az egyik szemtanú látott egy férfit, aki hirtelen előkapott egy Kalasnyikovot, majd tüzelni kezdett az épületre. Három golyónyomot véltünk eddig felfedezni”

– közölte Ine Van Wymersch, rendőrségi szóvivő.

Az ügyészi hivatal bejelentette, hogy vizsgálják az ügyet és ballisztikai szakértők bevonását is tervezik. A szemtanúk szerint az elkövető autóval hagyta el a helyszínt, ami amúgy a belvárosban található egy forgalmas utcán.

Vezető politikusok aggodalmuknak adtak hangot, hiszen nem ez az első eset, hogy lőfegyverrel követnek el támadást a belvárosban, az azonban új, hogy karácsonykor is leszámolást hajtanak végre.

Szakértők szerint hiába van szigorú fegyverviselési szabályzat mind Franciaországban, mind Belgiumban, a két országban egyre jellemzőbb a Kalasnyikovval vagy más egyéb lőfegyverrel történő támadások. Korábban a párizsi és a brüsszeli terrortámadások során is az AK-47-eseket használták a terroristák.

(Csordás Bettina, 888.hu)

Egy buszsofőr véleménye – Ha jót akartok a becsületes dolgozóknak, akkor ne tüntessetek!

Mélyszegénység, mi? – Két és félmillió fenyőfát vásárolnak a magyarok karácsonykor