in ,

Kamu Geri Budapestje, így szeretjük: leesett az első hó, egyből lerobbant 8 hókotró

Az FKF arra hivatkozik, hogy nehéz a finanszírozási helyzetük

FKF Köztisztasági Divízió közleményt adott ki a Budapesti Közművek hivatalos oldalán: nyolc munkagép hibásodott meg az éjszakai műszakban.

Budapestet vasárnap hajnali kettő óra körül elérte egy csapadékzóna és hidegfront. A pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (II., III., XI., XII., kerületekben) havazni kezdett.

Sajnos a Társaság rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan – az elmúlt 10 év során mintegy 20%-kal – csökkent, ugyanakkor a flotta darabszáma, a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70% körüli – írják.

Beszédes statisztika, hogy az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből 8 sajnos meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben.

A meghibásodás okát is fejtegette a társaság: Az FKF munkatársai a közismerten kritikusan nehéz finanszírozási helyzet ellenére elkötelezettek a szolgáltatások fenntartása iránt, és arra törekszenek, hogy a legtöbbet hozzák ki a leromlott műszaki állapotú eszközparkból. A Társaság szerelőbázisain szakembereik folyamatosan igyekeznek ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket.

 

(szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Add tovább!

Bréking! Kiszivárgott egy videó: így fosztaná ki a baloldal Magyarországot! – Videó

Az 500 milliós főpolgármesteri kampány helyett azt a pénzt a hókotrókra kellett volna költeni!