in ,

Jurák Kata – Milliárdosék 20 maszkos adománya

Várható volt, hogy a partvonalról feltűnősködik majd Gyurcsány, ahelyett, hogy a vírus elleni küzdelemből venné ki a részét

Várható volt, hogy a partvonalról feltűnősködik majd Gyurcsány, ahelyett, hogy a vírus elleni küzdelemből venné ki a részét. A magam részéről pedig azt gondolom, hogy a DK elnöke jobban tenné, hogy ha segíteni nem tud, legalább ne hátráltassa a kormány munkáját, beleértve azt is, hogy esetleg befoghatná a száját. Vagy ha mégis megszólal, legalább igazat beszéljen…

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de nekem kinyílt a bicska a zsebemben, amikor meghallottam az említett Gy. Ferenc nagykorú személy eszmefuttatását arról, mit is kellene tennie az Orbán Viktor által vezetett kormánynak a jelenlegi helyzet megoldása érdekében. Az az ember, akinek miniszterelnöksége után a csőd szélén állt Magyarország, képes volt egy olyan stabil gazdasági alapokat teremtő kormányzatot kioktatni gazdaságpolitikából, mint a Fidesz-KDNP. Jó, az is igaz, hogy nem tűnt igazán szomjasnak a DK elnöke a parlamenti felszólalásakor, de azért mégis vannak elvárható minimumok a politikai beszéd tartalmára vonatkozóan.

Vagyis normális esetben egy normális ellenzéki párttól ezt mégiscsak elvárná az ember… A Gyurcsány klántól viszont normalitásra nem igazán számíthatunk. Ezt bizonyította az is, hogy Gyurcsány Ferencné, vagyis Gyurcsányné Dobrev Klára – aki valamiért mindig sértve érzi magát, ha Gyurcsánynéként szólítják –, tehát a DK európai parlamenti képviselője, aki odakint Klara Dobrevként ismert, a múlt héten azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy húsz (!) darab maszkkal felszerelkezve érkezett meg a Szent László Kórházhoz, hogy bebizonyítsa, mennyire jószívű, önzetlen és segítőkész.

Én konkrétan annyit mondtam volna a kórház nevében a vérlázító adományozásra, hogy akkor köszönjük a fáradozást, de ennyiért igazán kár volt idefáradnia, fotózkodni máshol is lehet. De nem ez történt. Sőt! Gyurcsányné büszkén pózolt a húsz (!) darab maszkkal, némi keksz és csokiadag felett, hogy ő most milyen jótékony. Ennél a jelenetnél egyébként tényleg úgy éreztem, mint Torrente szökés közben: nehezen kaptam levegőt. Mert egy milliárdos család tagjaként adakozni húsz (!) maszkot… lássuk be, vérciki. A Gyurcsány házaspárnak ugyanis van mit a tejbe aprítania. S hogy miből? Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a volt miniszterelnök – a DK jelenlegi elnöke – korábban bizony rablóprivatizációt folytatott, sőt, ő maga is azon lett milliárdos.

És itt közbevetőleg csak halkan jegyzem meg, hogy a baloldali kormányok alatt tízezer milliárd forint értékű nemzeti vagyont hordtak szét, a nemzetstratégiailag kiemelt vállalatok több mint kétharmadát magánkézre játszották, így az energiaszektort, a nagy állami cégeket, bankokat, közművállalatokat, állami ingatlanokat és földeket. És akkor tényleg csak a viszonyítás kedvéért: ezzel szemben az állami vagyon a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányzása alatt 2010 óta másfélszeresére, 12 ezer milliárd forintról 18 ezer milliárdra nőtt. Ez az információ önmagában megmutatja, hogy mi a különbség a mostani nemzeti és a internacionalista Gyurcsány-kormány között. Abba bele sem merünk gondolni, mi lett volna, ha a világjárvány akkor tör ki, amikor ő volt a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferencnek egyébként, szinte folyamatosan jelentősen: több százmillió forinttal nő a vagyona évek óta. 2018-ban még csak 660 millió forintja volt, ez ez összeg egy év alatt 962 millióra nőtt. A bukott miniszterelnök csak az Altusból 238 milliónyi osztalékot vett ki, értékpapírszámlán pedig több mint 734 millió forinttal rendelkezett tavaly. Óriási vagyont tart egy osztrák pénzintézetben, a Schoellerbank AG bécsi fiókjánál vezetett számlán. Ez a bank egy exkluzív, magánkézben lévő pénzintézet, amely 1833 óta működik és büszkén hirdeti magáról, hogy a Handelsblatt felmérésén sorozatban hatodik alkalommal választották meg Ausztria legjobb elitbankjának. Kár, hogy erről Gyurcsány valamiért elfelejtett néhány gondolat erejéig megemlékezni a 2018-as adóbevallásában. Nem is értem, miért…

De nem küzd a mindennapi betevőért Gyurcsányné sem, férje 200 milliót utalt a számlájára 2018-ban, és Ferink gondoskodó apaként a gyerekeinek is vett több luxuslakást. S hogy miből? Nyilván nem abból, amit politikusként keres.

Az Altus neve nem véletlenül csenghet ismerősen: emlékezetes, hogy ez volt az a cég, amit Gyurcsány Ferenc egyfajta hozományként kapott az Apró családtól. A szép gesztussal egyetlen gond azért mégiscsak akad: ennek nyereségét nem a bolsevik dinasztia, hanem a Kádár-rezsim alattvalói és kisemmizettjei teremtették elő. Talán nem meglepő az sem, hogy az Altus-csoport a Horn-kormány idején hatalmasat kaszált, Gyurcsány ezt nem is rejtette véka alá: a Népszabadságnak adott, „A gyors hal eszi meg a lassút” címet kapott nagyinterjúban például arról beszélt, hogy ő bizony nem tehet arról, hogy az állam ilyen borzasztóan rossz üzleteket köt vele. Az ország összes bauxitbányáját a vörösiszapperben elítélt MAL-osokkal együtt – egy budai családi ház áráért privatizálhatta ki, de a többi, egyenként milliárdokat érő üzemért is csak töredékárat fizetett. Az Altus azután összefonódott a kilencvenes évek olajmaffiájával is (á, dehogy), majd 2010 után az időközben családon belül Dobrev Klárának átadott vállalkozás Brüsszel pénzcsapjából is felszívott több millió eurós megbízásokat.

Nos, ha csak az eddig felsorolt – tényleg minimális ismeretmozsának tekinthető – információ birtokában vesszük észre azt, hogy a DK nagyágyúja húsz darab maszkkal billegett be a Szent Imre Kórházba, azért mégiscsak érthető a jelentős vérnyomás-emelkedés az átlagpolgár keringésében.

S amikor már azt gondolnánk, hogy az ellenzéket marionettbábuként mozgató Gyurcsány nem tudja überelni feleségét a „hogyan nézzünk hülyének másokat” képzeletbeli versenyen, akkor döbbenten tapasztaljuk, hogy de. Képes rá. Gy. Ferenc nagykorú személy ugyanis igen határozottan kijelentette: a Kínából érkezett egészségügyi szállítmányt nem is a kormány, hanem az unió pénzéből fizette Magyarország. Na igen, a drága unió pénzéből, nyilván. Tudjuk, ahonnét az európai nyugdíjakat is várják a szavazóik, és ahonnét majd az uniós minimálbér is érkezni fog.

Már csak egy kérdés merült fel bennem: a Tordai gyerek miért nem DK-s? Azzal a szellemi nívóval ugyanis simán beleillik a Demokratikus Koalícióba, amit sikerült az említett Kínából érkezett szállítmánnyal kapcsolatban kiböffentenie magából. A Párbeszéd vélhetően komoly figyelemhiányos gondokkal megspékelt politikusa ugyanis az ATV-ben arról beszélt, hogy annak se híre, se hamva. Tette mindezt azután, hogy a miniszterelnök és a kínai nagykövet a reptéren fogadta a Budapesten landoló járatot, fedélzetén több mint 3 millió maszkkal, 100 ezer teszttel és 86 lélegeztetőgéppel.

Oké, T. Bencéről azért lehet tudni, hogy nem igazán szokott találkozni a realitással és mentális problémáit is feltárta már eddigi tevékenységével, de ez mégis ismét a „vérciki” kategória. Az ellenzéknek nevezett antimagyar gittegylettel kapcsolatban nincsenek és soha nem is voltak illúzióim. De amit az utóbbi két hétben művelnek, számomra felfoghatatlan. És tudják, mit gondolok? Nem véletlenül záratta be Gyurcsány az OPNI-t. Félt, hogy bekerül.

(Jurák Kata, 888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

2 hónap múlva nagy nehezen reagált az EU – Rendkívüli segélyt biztosít az Unió, Magyarország 2 ezer milliárd forintot kap – Videó

Kroó Zita: nekünk van Európában a legpitiánerebb ellenzékünk – Videó