in , , ,

Jurák Kata jelenti – Sargentini kivezettette előadásáról az Echo TV stábját

Nem vesz részt a magyar kormány azon a brüsszeli vitán, melyet a zöldpárti képviselők kezdeményeztek hazánk jogállamiságával kapcsolatban

Magyarország ismét brüsszeli célkeresztben

Nem vesz részt a magyar kormány azon a brüsszeli vitán, melyet a zöldpárti képviselők kezdeményeztek hazánk jogállamiságával kapcsolatban. Orbán Viktor miniszterelnök szerint ugyanis a bevándorláspártiak kampányeseményét nem fogja segíteni. Közben a hazánkról elmarasztaló jelentést készítő Judith Sargentini az Echo TV stábjára biztonsági embereket hívott az amszterdami jogi egyetemen, ahol a magyar jogállamiság helyzetét elemezte úgy, hogy nincs is jogi diplomája.

Az európai parlamenti választások előtt 4 hónappal újabb fokozatba kapcsolt az unió, ma este ismét Magyarországot állítják pellengérre az EP plenáris ülésen. – Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz – fogalmazott korábban Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója, aki azt is közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert „a helyzet napról napra romlik Magyarországon”.

Véleménye szerint a demokrácia haldoklik Magyarországon, és ezért meg kell tenniük mindent, amit lehet, hogy segítsék életre kelteni. Sargentini fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért.

A holland képviselő más esetekben nem áll feltétlenül a sokat hangoztatott „európai értékek” mellett, hiszen legutóbb nem volt hajlandó folytatni előadását, amikor észrevette, hogy a teremben egy magyar televíziós stáb is jelen volt.

A Soros-kottából játszó képviselő a jelek szerint sajátosan értelmezi a sajtószabadságot
Fotó: Európai Parlament

A magyarországi szólás- és sajtószabadságért aggódó Sargentini az Amszterdami Egyetem jogi karán a magyar jogállamiság helyzetét elemezte, majd amikor meglátta az Echo TV stábját, elhagyta az előadótermet, később biztonsági őrök kíséretében tért vissza, akikkel kivezettette a magyar televízió munkatársait. A biztonságiak először azt hazudták, hogy nincs elég hely, noha a terem csak félig volt tele, majd azt állították, hogy a stáb nem regisztrált az előadásra. Miután a tévé munkatársai megmutatták a regisztrációval kapcsolatosan kitöltött kérdőívet, egy újabb engedélyt kértek az őrök, majd e dokumentum hiányára hivatkozva eltávolították őket a teremből.

A jelentéstevő egyetlen büszkesége

A jobboldali médiamunkásokkal ellentétben Sargentini a hazai balliberális sajtónak előszeretettel ad interjút, a Magyar Hangnak például azt is elárulta, hogy egyetlen politikai teljesítménye a Magyarországról szóló jelentése volt. „Úgy gondolom, ez a jelentés tett engem úgymond híressé, bár ez nem szükségszerűen jó dolog.” Azóta azt is megtudtuk, hogy fél Magyarországra látogatni, és ez is a kormány hibája.

A kormány nem asszisztál Soros kampányához

– Mindig ott voltunk, ha védeni kellett a magyar érdekeket, de egy ilyen eseményhez nem asszisztálunk – mondta Orbán Viktor múlt pénteken azzal kapcsolatban, hogy Magyarország nem vesz részt a mai európai parlamenti vitán Brüsszelben. Kifejtette: a Magyarországgal foglalkozó újabb európai parlamenti vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz.

A miniszterelnök a vitát úgy kommentálta: „A bevándorláspárti európai uniós képviselők egy könnyű autodaféra jönnek össze, ahol a nekik nem tetsző országot – ez most éppen Magyarország – majd jól elítélik.” Megjegyezte, azért sem érdemes részt venni rajta, mert „öt hónap múlva ezek az emberek nincsenek sehol, ez egy kifutó modell, új parlament jön”.

Bakondi György a mai brüsszeli meghallgatással kapcsolatban az Echo TV-ben arról beszélt, hogy a vitának szakmai oka és előkészítettsége nincs. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója aláhúzta: Soros György gyakori látogatásai is azt jelzik, hogy az Európai Unió egy programot hajt végre, amely a bevándorlás új, európai rendszerének kialakítását, illetőleg azon országok politikai nyomás alatt tartását célozza, amelyek szembefordultak a nemzetállamok számára nagyon komoly biztonsági kockázatot jelentő bevándorláspárti politikával.

A bevándorláspárti Guy Verhofstadt hetek óta plakátkampánnyal hergeli a közvéleményt
Fotó: REUTERS/Francois Lenoir

Bakondi György kifejtette: okkal lehet arra gondolni, hogy a mostani színjáték nem a magyar választópolgároknak, hanem sokkal inkább a nyugat-európai választópolgároknak szól. Félelmet próbálnak kelteni az emberekben Magyarországgal kapcsolatban. Úgy próbálják beállítani hazánkat, mintha egy szélsőséges, az európai értékekkel szemben álló rendszerről lenne szó. Minden más esetben kiáll a magyar kormány a magyar érdekekért. Most azonban úgy látjuk helyesnek, hogy ne statisztáljunk egy politikai rendezvényhez – rögzítette Bakondi György.

Ellenségképet kreálnak a balliberálisok

– Attól, hogy a magyar miniszterelnök nem vesz részt a vitán, hátrány nem éri hazánkat, személyes jelenlétéből pedig előny nemigen származna – jelentette ki Boros Bánk Levente, a Médianéző Kft. vezetője a Magyar Időknek. Szavai szerint az európai balliberális oldal valójában egy házi kampányrendezvényt tart az EP falai között.

– Ez nekik nagyon kényelmes helyszín, hiszen el sem kell hagyniuk az épületet, mégis a tudósításokon keresztül szélesebb nyilvánossághoz tudják eljuttatni mondanivalójukat. Hozzátette: Magyarországra és Orbán Viktorra mindössze azért lenne szükségük, hogy megtestesítse azt az ellenségképet, amely önmeghatározásuk alapját adja, amelytől eddigi hatalmukat féltik és amelyet pofozóbábként használnának, hogy ezzel mozgósítsák potenciális választóikat a tavaszi EP-választásokra. – Érthető és logikus, hogy mindehhez a magyar kormány nem kíván asszisztálni – húzta alá az elemző.

Századvég: az iszlamizációból üzleti körök profitálnak

Európa iszlamizációjából az iszlám gazdaságtanán alapuló pénzügyi szolgáltatások profitálnak, amelyek éves szinten 10-12 százalékkal növekednek – olvasható a Századvég elemzésében. Mint írták, az iszlám gazdaságtanán alapuló pénzügyi szolgáltatások az egyik leggyorsabban bővülő szektort képezik, amely az elmúlt két évtizedben évente 10-12 százalékos növekedési rátát mutatott, és mintegy két és fél milliárd fontnyi tőkével rendelkezik. Az iszlám pénzügyi szolgáltatások európai működéséhez muszlim közösségre van szükség, amely elég nagy ahhoz, hogy tartós fogyasztói bázist jelentsen. A halal, azaz az iszlám vallásjogi előírásoknak megfelelő termékek globális piacának forgalma 2025-re várhatóan eléri a 739 milliárd dollárt. A Századvég arról is írt, hogy az iszlám pénzügyeket, az élelmiszer- és divatipart a vallásjog szabályozza, mert a gazdaság, a pénzügy és az öltözködés a saría része. A nyugat-európai országok azonban nem félnek attól, hogy engedélyezzék és profitáljanak ezekből az ágazatokból. A saríakompatibilis árucikkekből és szolgáltatásokból profitáló cégeknek a társadalmi kohézió felbomlása nem jelent visszatartó erőt, a növekvő profitszerzést pedig csak a folyamatos migráció garantálja – írta a Századvég.

(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Bayer Zsolt: “Sargentiniről írni olyan, mint kipucolni a vécét.”

Századvég: az ellenzéki országgyűlési és EP-képviselők ne forduljanak szembe a hazájukkal!