in ,

Juncker úgy gondolja, ő jobb miniszterelnöke lenne Nagy-Britanniának

A nemzeti szuverenitást nyíltan lenéző Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker egy rövid interjúban fejtette ki meglehetősen nevetséges gondolatait

 

A tegnapi, uniós állam- és kormányfők brüsszeli találkozóján természetesen szóba került Nagy-Britannia kiválása is. Ebben a témában az Európai Bizottság elnöke, Juncker is kifejtette a véleményét, azonban a viccesnek szánt, ámde arrogáns kijelentése erőteljes nemtetszést váltott ki a britekben.

Ugyanis arra az újságírói kérdésre válaszolva, miszerint Theresa May brit miniszterelnök mennyi információt osztott meg vele az aznapi, kereskedelmi tárgyalások kapcsán, Juncker úgy felelt:

nem tudom, nem én vagyok a brit miniszterelnök. Viszont úgy gondolom, a javára válna Nagy-Britanniának, ha én lennék az.”

A nemzeti szuverenitást hírből sem ismerő Junckert – lenéző attitűdje miatt – több brit politikus is hevesen bírált. A konzervatívak egyik EP-képviselője, Daniel Hannan például arra utalt, Juncker képtelen felfogni, hogy pontosan az ilyen megnyilvánulások miatt döntöttek úgy a britek, hogy faképnél hagyják a gőgös brüsszelieket. Kifejtette:

pontosan az ilyen történések miatt tartottuk meg a kilépésről szóló referendumot.”

Emellett a szintén konzervatív politikus, Nigel Evans az eset kapcsán ironikusan azt mondta, Junckerre még néhány palack bort sem mernék rábízni, nemhogy egy felelős pozíciót.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

A választás tétje, hogy marad-e határzár

Lelkes tömeg fogadta a téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat