in ,

JÖNNEK! – 49 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

49 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t

 

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 33, szombaton egy, vasárnap 14 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon csupán egy migránst fogtak el.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 94 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – január 29-től február 4-ig – ez a szám 73 volt. A román és ukrán határszakaszon öt migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

(forrás:www.kormany.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Magyar Honvédség garantálja a magyarok biztonságát

NEM HAGYJUK – Hiába zsarolták Szijjártót, nem adta fel a kárpátaljai magyarok ügyét