in ,

Jobbikos politikus fenyegetőzik a Hír Tv miatt

A Vas megyei Jobbik elnöke a vérével küzd az Orbán-rendszer ellen – Rába Kálmán most éppen azt képzeli, hogy a Hír TV őket illeti.

Sivalkodó jobbikos politikusok és a HírTV

Az Orbán-rendszer ellen nemcsak tűzzel-vassal, hanem a véremmel is küzdök, ha kell! Szánalmas, degenerált banda!”

– írta egy a Hír TV emblémáját ábrázoló kép fölé Rába Kálmán a Vas megyei Jobbik elnöke.

Eddig tehát tűzzel-vassal küzdött, ezután pedig, amint írja a vérével fog. És hogyan küzd valaki a vérével? Gondolom vérre menően. A Vas megyei Jobbik elnökeként tehát fizikai küzdelmet hirdetett a kormányzattal szemben. A Jobbik alsóbb és felsőbb szintjein az ehhez hasonló bornírt kiszólások, bejelentések már napi szintűvé sűrűsödtek.

Az éppen aktuális pártelnök, Sneider Roy Tamás a minap egy balliberális orgánumnak adott interjúban kijelentette: „Igen, megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen.”

888.hu közlése szerint az EPP képviselőcsoportjának sajtófőnöke, Pedro López de Pablo így kommentálta mindezt: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.”

Nincs minden rendben a párt háza tájékán, sem a legfelsőbb, sem pedig az alsóbb vezetői szinteken, ez jól látszódik a Vas megyei elnök kirohanásán is. Mert miről is szólt a szerdai nap, ami miatt Rába Kálmán már vérre menően fenekedik?

A csatorna 2003. január 2-án indult útjára, hogy a jobboldal által elveszített 2002-es országgyűlési választások után megtörje a balliberális oldal médiafölényét, megszólalást és felületet biztosítson a jobboldal politikusai, véleményformáló értelmisége és az őket támogatók részére. A Hír TV tagadhatatlanul Fidesz közeli volt, létrehozásában a párthoz közel álló nagyvállalkozói réteg segédkezett. A televízió 2015-ig töretlenül jobboldali-konzervatív értékeket képviselt. A Simicska Lajos tulajdonos és Orbán Viktor közötti szakítást követően, 2015. februárja után a csatorna Simicska bosszúhadjáratának egyik eszközét képezte és az elkövetkező 3 és fél évben erőteljesen kormánykritikus, a 2018-as választásokhoz közeledve kormánypocskondiázó vonalat vitt.

Rába Kálmán és szerencsétlen pártja is ennek a bosszúhadjáratnak lett az eszköze, miután Vona Gábor nevű cimborája titkos háttéralkuk közepette beállt Lajos mögé. Rába Kálmánt is elvakította akkoriban a kormányváltás lehetősége és a 3 éven keresztül történő folyamatos szerepeltetése a köpönyegforgató jobbikos bandának a csatornán azt az illúziót keltik most a Vas megyei Jobbik elnökében, hogy a szerdai nap folyamán elvettek tőlük valamit, ami mindig is az övék volt.

Hát egy nagy túróst, azt! Ami történt, az semmi más, mint hogy egy 3 és fél éves intermezzo után visszaállt minden a régi kerékvágásba és mindenki oda került, ahová való. Csintalan és Kálmán Olga például a süllyesztőbe.

A jobbikos politikusok pedig szégyellhetik magukat. Ez volt az a televíziós csatorna, amelyik végig közvetítette a 2006-os eseményeket, testközelbe hozta a lovasrohamot, gumilövedékezést, gázgránátozást, stb. Ti, jobbikosok pedig a pofátokon széles vigyorral, hajbókolva ültetek be estéről-estére annak a Kálmán Olgának a műsorába, aki 2006 őszén és azt követően az ATV-ben pofán röhögött bárkit, aki rendőr terrorról vagy rendőri túlkapásról beszélt. Ahhoz a Kálmán Olgához, aki pár évvel azelőtt még köpött egyet a Jobbik szó hallatán és egész egyszerűen kijelentette, hogy meg sem szabadna hívni őket televíziós műsorba. Pörzse Sándor cimborátok a Szabadfogás nevű neo-Heti Hetesben gusztustalankodott heti szinten. Vörös fejjel fújtatva, prüszkölve köpködte a kormányt – vagy éppen szidta egykori jobbikos párttársait – olyan alakokkal egyetértésben és összekacsintva, mint Puzsér, Csintalan vagy a szélsőbaloldali-marxista Konok Péter.

Április 8-át követően aztán újdonsült támogatótoknak (Simicska Lajos) nagyon sürgős lett eladni mindent. Szart már rátok, magasról. A hitelét vesztett pártotok pedig két szék között a pad alá esett és úgy tűnik, a mai napig ott vergődik a földön. Ezért a Jobbikért már nem kár.

Olvasói vélemény | szerző: Őze Mihály
(888.hu)

HOPPÁ! – Magas pozícióban lévő baloldali politikusok is érintettek lehetnek a Czeglédy-ügyben

Itt egy friss példa rá, hogy Magyarország mennyire támogatja Ukrajna lerohanását