in , , ,

Jó hír – Tombolnak a zöldek, a szocik, és az ALDE-sok is Orbánék győzelme miatt

Van remény Európában

Halvány remény van még Európa megmentésére. Az Európai Bizottság várható elnöke miatt totál felháborodtak a zöldek a szocik és a libsik is. És ez jó hír!
Nagyon jó hír! Ugyanis nem az ő kegyeltjük a választott hölgy.

A liberósok felháborodásról így ír a Magyar Nemzet:

 

Martin Schulz véleménye aligha számít már, viszont az Európai Parlament legnagyobb frakcióinak van beleszólásuk a vázolt csomagba. Lapzártánkkor az Európai Néppárt, a szociáldemokraták és a Zöldek részéről is kritikus hangok érkeztek a csúcspozíciók kiosztásával kapcsolatban. A terv ugyanis kinyírná a csúcsjelölti rendszert: míg a néppárti Manfred Weber gyakorlatilag lenullázódna, a szocialista Timmermans és a liberális Margrethe Vestager bizottsági alelnökséggel kellene beérje.

A néppárt lapzártánkig egyébként arról sem döntött, hogy a bajort jelölné a parlament élére. Úgy tudjuk, hogy a frakcióban más nevek keringtek a poszttal kapcsolatban, ráadásul Weber maga sincs elragadtatva az ötlettől. A bajor a néppárti csúcsjelöltségtől már tegnap este visszalépett. A pártcsalád strasbourgi frakcióülésén elmondta: a továbbiakban is harcolni fog a minél demokratikusabb Európáért, de a csúcsjelölti útja itt véget ért.

Ami a szociáldemokratákat illeti, a frakció ragaszkodna ahhoz, hogy a holland Frans Timmermans kerüljön az egyik kulcspozícióba. A zöldek szintén kifogásolják az Európai Tanács által összerakott csomagot, ami szinte teljes egészében mellőzi a csúcsjelölteket. A választásokon jól szereplő pártcsalád egyik jelöltje, a német Ska Keller egyébként nemrég bejelentette, hogy indul az Európai Parlament elnöki pozíciójáért.

(magyarnemzet.hu)

 

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Guy Verhofstadt is benézte – Nem lett az Európai Parlament elnöke

Nem stadion – Több mint 30 termes általános iskolát kap Biatorbágy