in

Jó hír! Csicskul a párt – Harmadolta a járvány a Momentum népszerűségét

A Momentum Mozgalom március eleji nyolcszázalékos támogatottsága a teljes népesség körében három százalékra csökkent

A Momentum Mozgalom március eleji nyolcszázalékos támogatottsága a teljes népesség körében három százalékra csökkent – derült ki a Publicus Intézetnek a Népszava számára készített, a hét végén publikált közvélemény-kutatásából.

A felmérés szerint míg a Fidesz népszerűsége és a járványellenes intézkedések hatására a kormányba vetett bizalom nőtt, addig a Fekete-Győr András vezette, parlamenten kívüli ellenzéki pártot kedvelő biztos szavazók 12 százalékos aránya a harmadára apadt. A látványos, az ellenzéki térfélen is egyedülálló visszaesésnek több oka lehet, például az, hogy a Momentum beállt a balliberális ellenzéki pártoknak a kormány koronavírus kapcsán hozott intézkedé­seit bíráló kórusába anélkül, hogy önálló véleményt fejtettek volna ki.

A válaszadók valószínűleg azt sem felejtették el, hogy Donáth Anna, a párt európai parlamenti képviselője a veszélyhelyzet március 11-i bevezetését követően az ATV Egyenes beszéd című műsorában azon sajnálkozott, hogy nem magyarok, de még csak nem is olaszok voltak az első idehaza detektált koronavírus-fertőzöttek, hanem itt tanuló iráni diákok. – Ilyen nincs, hogy ekkora szerencséje legyen Orbán Viktornak – mondta az ellenzéki politikus.

Az sem tett jót a pártnak, hogy több önkormányzati képviselőjük koronavírus sújtotta külföldi helyszínről visszatérve nem vonult karanténba, esetükben a járványügyi szabályok megsértése miatt feljelentések is születtek. A Publicus március 21-én lezárt kutatása óta tovább rontotta a Momentum megítélését, hogy a párt gyulai önkormányzati képviselője Orbán Viktor miniszterelnököt gyalázó szájmaszkot reklámozott,majd a közfelháborodás miatt eltüntette bejegyzését.

Hasonlóan rövid életű volt a Momentum azon akciója, amikor a közösségi médiában kezdtek terjeszteni valótlanságokat arról, hogy Magyarországgal szemben milyen mértékben támogatják az európai kormányok a járvány gazdasági hatásai miatt nehéz helyzetbe került munkavállalókat, illetve cégeket.

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Az ellenzék újra a magyarok ellen szavazott – A parlament így is elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt – Videó

A malacpofájú is felszólalt a parlamentben – Üzenet malackának!