in ,

Jellemző: botrány okozott a francia válogatott Gárdonyban!

Hiába várták a gárdonyiak a francia válogatottat

Hiába várták a gárdonyiak a francia válogatottat, az előzetes tervekkel ellentétben a csoportkör végéig a budapesti Marriott Hotelben maradt, nem utazott le Gárdonyba – írja a Blikk.

Franciaország nemzeti együttese nagy bosszúságot okozott a városvezetésnek, az edzőpályát biztosító helyi sportegyesületnek és a Vital Hotel Nautisnak azzal, hogy az előzetes terveket felrúgva, Magyarországra érkezésétől a csoportkör végéig a budapesti Marriott Hotelben maradt. Bár a francia szövetség kifizeti az utolsó pillanatos lemondással járó pluszköltségeket is, Gárdonyban joggal bosszankodhatnak a csoportunkból végül első helyen továbbjutott sztárcsapat elmaradt látogatása miatt.

Múlt pénteken, a mieink elleni meccs előtti napon hívott fel a szállodaigazgató azzal, hogy a franciák néhány perccel korábban lemondták a foglalásukat. Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, a Marriottban maradnak és nem mennek sehova – mondta a Blikknek Tóth István, Gárdony polgármestere, aki csütörtökön maga húzatta fel a városháza előtti téren a francia zászlót, amely így végül egy napig lobogott csak.

 

„Kellemetlen helyzet volt, a focipályánál ugyanis még a csapat kondigépeit rakodták ki a kamionból. Senki nem is kapott magyarázatot. Talán a fővárosba érkezve látták, hogy nehézkes a közlekedés, és úgy döntöttek, nem mozdulnak már ki a hőségben. Lehet, hogy igazuk volt, de sokak munkája veszett kárba” 

– mondta a polgármester.

 

 

 

 

HETEK ÓTA KÉSZÜLTEK A GÁRDONYIAK A VILÁGSZTÁROK FOGADÁSÁRA

„Mindenki abban a hiszemben volt, hogy pénteken megérkeznek, majd innen mennek Budapestre, a magyar válogatott elleni szombati meccsre. A teljes szállodát lefoglalták, amelyet fel is díszítettek az igényeik szerint, a kedvükért a futballpályán kicserélték a gyepet. A megyei és a járási rendőrkapitányságnál átcsoportosítások voltak, többeket nem tudtak elengedni szabadságra, hiszen le kellett zárni a hotel és az edzőpálya környékét, hogy ne lehessen megközelíteni a keret tagjait. Szerettünk volna jó benyomást tenni a világhírű vendégekre – fogalmazott Tóth. „A szerződés szerinti pluszköltségeket kifizeti a francia szövetség a hotelnek, az egyesületet érintő tartozás egy részét már teljesítette is, de természetesen mindenki csalódott a történtek miatt” – tette hozzá.

 

 

A NÉMETEK ELÉGEDETTEK VOLTAK

A részben magyar rendezésű U21-es Európa-bajnokság alatt Németország válogatottja vendégeskedett Gárdonyban.

„A németek nagyon jól érezték magukat a Nautisban, illetve a gárdonyi fociközpont is kielégítette az igényeiket. Minden precízen úgy történt, ahogy a szerződésben megegyeztek a felek, míg a franciák folyamatosan változtattak az igényeiken” – mondta Tóth István polgármester.

 

 

(origo,hu)

 

 

Add tovább!

Trump: Vissza fogjuk venni Amerikát hamarosan

Déri Stefi: Több tiszteletet a magyaroknak! Videó