in , ,

Itt valami nem stimmel: rejtély, hogy mit dolgozott Korányi a Városházán

Korányit ki bízta meg?

Még a főpolgármester helyettese sem tudott arra válaszolni, mikor látta legutóbb Korányi Dávidot a Városházán. Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai tanácsadójának tevékenységéről szinte semmit nem lehet tudni. Korábbi közérdekű adatigénylésünkből ugyanakkor kiderült: a baloldal amerikai kampánytámogatásának kulcsszereplője havi kilencszázezer forintos fizetést kapott a főpolgármesteri hivataltól.

 

 

 

Korányi Dávid közös megegyezéssel távozott a Városházáról

– ennyit árult el egy háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes kérdésre válaszolva a volt városdiplomáciai tanácsadóról. Egyelőre nem tudni, pontosan mit dolgozott Korányi a Városházán, aki Karácsony Gergely egykori tanácsadója volt, de erről a posztjáról november 30-án távozott. A legutóbbi Fővárosi Közgyűlésben Bohár Dá­niel, a Megafon munkatársa Kiss Ambrustól próbálta kideríteni, hogy mikor találkozott legutóbb Korányi Dáviddal. Kiss úgy reagált:

„Hú, erre emlékeznem kellene? Valamikor biztos.” Majd hozzátette: „Szerintem ez nem az én feladatom, hogy számoljam, hányszor van itt bent.”

Karácsony Gergely egyébként szintén a közgyűlésben Korányi Dávidról úgy fogalmazott, hogy a városdiplomá­ciai tevékenységében jól dolgozott, és – mint mondta –, tudta, hogy milyen civil tevékenysége van a városházi munkája mellett.

 

 

Az ügyben Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője levélben kérdezte Karácsony Gergelyt Korányi korábbi városdiplomáciai főtanácsadó munkásságának részleteiről, aki ugyanakkor a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botrányának kulcsszereplője is mint az Action for Democracy vezetője. A frakcióvezető arra volt kíváncsi, hogy milyen szerződéssel, milyen munkaköri leírással alkalmazták Korányi Dávidot, kapott-e lakhatási támogatást, elszámolhatott-e utazási, szállás- és dologi költségeket tanácsadóként, és mely napokon és milyen munkarendben dolgozott az egyébként családjával New Yorkban, luxuskörülmények között élő Korányi a főpolgármesteri hivatalban.

A tanácsadói fizetések kapcsán legutóbb tavasszal küldött közérdekű adatigénylést a Magyar Nemzet a főpolgármesteri hivatalnak, amelyből kiderült:

Korányi Dávid diplomáciai tanácsadó jobbára New York-i otthonából, távmunkában, havi kilencszázezer forintért végzi nem részletezett munkáját.

Egyébként a főpolgármester körüli tanácsadóknak bőven kijutott a fizetésekből. Később, nyáron csak a lapunk által küldött másik közérdekű adatigénylés nyomán árulta el Karácsony Gergely hivatala, hogy a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt kampánystábjából igazolt új városházi kommunikációs vezető, Simon András havi fizetése 1,3 millió forint felett van. A fentebb említett, márciusban kikért adatokból – amelyek a 2021. január 1. és a 2022. február 1. közötti időszak tanácsadói kifizetéseiről szólnak – pedig kiderült: továbbra is a Városházán tevékenykedik Gál J. Zoltán, aki tavaly csak kampányfőnöki pozíciójáról mondott le, amikor Karácsony a baloldali előválasztás során visszalépett Márki-Zay javára.

 

 

Karácsony Gál J.-t változatlanul főtanácsadóként foglalkoztatja, továbbra is ő felel a főpolgármesteri Facebook-posztokért, az idei évre 15 százalékos emelést kapott, egymillióról 1,15 millió forintra emelkedett az apanázsa.

Jávor Benedek ugyan nem tanácsadó, de ő is jelentős pénzhez jut, hiszen ő a főváros brüsszeli képviseletének vezetője, havi 990 ezer forintért. Az akkori tájékoztatásból az is kiderült, hogy illetményfejlesztésben részesült többek között Misetics Bálint lakhatási és szociális főtanácsadó is, aki kilencszázezer forintért ad szociális tanácsokat a főpolgármesternek.

 

 

(Harangozó Éva, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Ezt is elQrták – Sokkal drágább és sokkal rosszabb a tervezettnél: így rontották el Kamu Geriék a Blaha felújítását

Amerikai „demokrácia” – Újabb Twitter-iratok kerültek elő Trump fiókjának felfüggesztéséről