in

Itt sem stadion épült: Összekapcsolta az A-Híd Angyalföldön a villamost a vasúttal

A fővárosi kerületben mostantól a villamos- és buszjáratok, illetve a vasút között akadálymentes, lifttel ellátott létesítményben lehet átszállni.

Új villamos- és buszmegállót adott át a forgalomnak Angyalföld vasútállomásnál a BKK. A társaság honlapja szerint a beruházás megteremtette a 12M, a 14M metrópótló villamos, a 30-as buszcsalád, valamint az esztergomi vasútvonalon közlekedő vonatok közti közvetlen átszállási lehetőséget.

A projektet  az Uvaterv Zrt. tervei alapján az A-Híd Zrt. kivitelezte, a vállalat többek között az alábbi feladatokat látta el:

  • 2db új szélsőperont építettek akadálymentes megközelítés biztosításával,
  • a területet érintő felsővezetéki hálózat oszlopait lecserélték és a közvilágítást is átépítették,
  • perontetőket telepítettek,
  • az aluljáró vasbeton szerkezetét átalakították
  • és az útpályát is átépítették két új buszmegállóval és szintbeni gyalogos átvezetéssel.

Így vált könnyebbé az átszállás

A két említett villamos, továbbá a 30-as, a 30A, a 230-as, a 914-es és a 914A busz új megállóhelye az kibővített vasúti aluljáróból immár közvetlenül közelíthető meg. A villamos- és buszjáratok, valamint a vasút között akadálymentes, jelzőlámpával biztosított átszállási kapcsolat létesült. A Béke utcai aluljáróból a vasúti peronokra a feljutás lépcsőn és liftekkel is biztosított.

 

A munkálatok helyszínrajza

A közleményből kiderül, a fejlesztés által az új átszállási lehetőség nagy segítséget jelent az észak-nyugati agglomerációból érkező, Észak-Pest felé közlekedő utasoknak – különösen az M3-as metró felújításának idején. A vasúti aluljáró közvetlen közelében található villamos-megállóhely és buszmegálló átépítése a NIF Zrt. azon beruházásához kapcsolódott, melyben átépült az Angyalföld vasútállomás.

A BKK hangsúlyozza, hogy a többek között Angyalföldet és Óbudát is összekötő vonatok a városon belüli utazás alatt Budapest-bérlettel is igénybe vehetők.
(magyarepitok.hu)

Hát, ez se stadion: A Market és a Bohn munkájával indul el a Néprajzi Múzeum építkezése – Gyönyörű lesz!

BRÉKING! Ma negyven éve hozták haza a Magyar Szent Koronát! Jelenleg több ezren állnak sorba a Kossuth téren, hogy meglátogassák a szent ereklyét!