in

Ismét magyar érmek! Három érmet is szereztek a magyar kenusok

Három érmet nyertek a magyar kajak-kenusok a racicei korosztályos Európa-bajnokság 1000 méteres versenyein szombat délelőtt

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a kajakos Csikós Zsóka kezdte az éremszerzést, aki az ifjúsági lányoknál magabiztos győzelmet aratott. A fiúknál az U23-as korosztályban Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a harmadik helyre volt elég. A harmadik magyar érmét a Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági kajakpáros szerezte, amely ezüstérmes lett.

A Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K-2 U23) páros a negyedik, Posta Réka (K-1 U23) az ötödik, Fejes Dániel (C-1 U23) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C-2 U23) kettős egyaránt a hatodik, a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C-2 ifi) egység pedig a nyolcadik helyen zárt.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány kiemelte: több számban nem a válogatók győztesei indultak, illetve indulnak az Eb-n, mégis nagyon jó döntésnek tartja, hogy ezzel a kerettel neveztek.

„Az ő szereplésükkel fel tudjuk mérni a nemzetközi mezőnyt, és tudunk kalkulálni, hogy az első vonalba tartozó versenyzőink mire számíthatnak majd a világbajnokságon” – mondta. Hozzátette: Csikós Zsóka „fantasztikus győzelme” mellett Béke Kornél harmadik helye nála „igazi szenzációnak számít”, valamint nagy dolognak tartja a Majoros, Nyerges páros ezüstérmét is.

Szombaton délután a 200 méteres középfutamokat rendezik Racicében, vasárnap pedig a két rövidebb táv döntői következnek.

m4sport.hu nyomán

(forrás:magyarforum.hu)

Drámai videót adott ki a Rendőrség – A rendőrség folytatja a keresést a dunai hajóbaleset utolsó áldozata után – Videó

Minden idők egyik legjobb parlamenti felszólalása – Dömötör Csaba kiosztotta az ellenzéket – videó