in , ,

Íme a diktatórikus Európai Egyesült Államok első szervezete – Az Európai Ügyészség – Óvakodjunk tőle!

Az Eurojust az Európai Ügyészség megalakulása után is ragaszkodik az eddig elkönyvelt sikereit garantáló alapértékeihez

AZ EUROJUST MEGBÍZHATÓ JOGI PARTNER MARAD A JÖVŐBEN IS

Az Eurojust az Európai Ügyészség megalakulása után is ragaszkodik az eddig elkönyvelt sikereit garantáló alapértékeihez, ajtajuk továbbra is nyitva áll minden uniós tagállam számára, különös tekintettel azokra, amelyek nem kívánnak kooperálni a létrejövő ügyészséggel – közölte lapunkkal az unió tagállami hatóságai közti együttműködést elősegítő Eurojust elnöki hivatala.

– Az Eurojust és a 2021-ben felálló Európai Ügyészség (EPPO) erős és független szervezetekként ugyanazért a célért fognak együttműködni: hogy biztonságosabb és igazságosabb hellyé tegyék a kontinensünket – közölte a Magyar Időkkel az Eurojust elnökének, Ladislav Hamrannak a hivatala. Kiemelték: az Európai Unió tagállami hatóságai közti bűnügyi igazságügyi együttműködés elősegítésére létrehozott szervezet eredményei mindig is a bizalmon és a partneri együttműködésen nyugodtak, és hogy ez a jövőben – az EPPO megalakulása után – is így marad.

– Az Eurojust éveken keresztül dolgozott azon, hogy stabil partneri kapcsolatokat alakítson ki az EU tagállamaival és a különböző uniós intézményekkel – beleértve az EPPO-t is – abból a célból, hogy a bizalmon alapuló együttműködést segítse elő azon felek között, akiktől uniós polgártársaink védelmét várják el – közölte lapunkkal Ladislav Hamran hivatala.

Éppen ezért a fenti alapértékek nem fognak változni, akármit is hoz a jövő. Az uniós szervezet elnöki hivatala azt is jelezte, hogy a jelenlegihez hasonló megbízható partner marad a jogi együttműködésben, és ajtaja minden nemzet hatóságai számára nyitva fog állni a továbbiakban is – különös tekintettel azokra a tagállamokra, amelyek úgy döntenek, hogy nem kooperálnak az Európai Ügyészséggel.

Ladislav Hamran hivatala nem kívánta kommentálni Trócsányi László igazságügyi miniszter kijelentését az EPPO-val kapcsolatban, indoklásuk szerint a tagállamok belpolitikájához tartozó eseményeket sosem értékelik. Hazánk 2004 óta tagja az Eurojustnak, azóta számos sikeres együttműködés jött létre magyar ügyészek közreműködésével különböző büntetőeljárások terén.
(Kárpáti András, magyaridok.hu)

 

Verebes elvtárs hatalmasat sivalkodott a kormány ellen – És persze hazudott is

Hahó jobbikosok, be kéne fizetni a sárga csekket