in ,

Ijesztő: Az ENSZ az illegális migrációt hivatalosan is legálissá tenné

MIGRÁCIÓS ÜGYBEN AZ ENSZ-NEK SEM ENGEDÜNK!

Ha hazánk érdekeivel ellentétes előterjesztést fogad el az ENSZ, akkor Magyarország kilép a migrációs csomaggal kapcsolatos tárgyalássorozatból.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A migrációt biztonsági kockázatként kellene elismerni, ösztönzése helyett a megállításáról kellene beszélni és a kiváltó okok kezelésére kellene összpontosítani. Ez lenne az az elmozdulás pozitív irányba, amelyet a kormány szükségesnek tart. Ennek hiányában ugyanis Magyarország kilép az ENSZ migrációs csomagjáról folytatandó tárgyalássorozatból

– közölte Szijjártó Péter külügyminiszter az M1 hírcsatorna csütörtöki reggeli műsorában.

Az ügy alapja az, hogy António Guterres, az ENSZ főtitkára közleményt adott ki a bevándorlási kérdésekkel kapcsolatban. Az írás első mondata azonnal irányt szab:

A migráció erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat.

A főtitkári nyilatkozat meghatározó lehet a tárgyalások menetére és eredményére nézve. Szijjártó Péter szerint ugyanakkor a deklaráció elfogadása hatalmas biztonsági kockázatot jelentene, ha a határsértéseket törvénytisztelő cselekedetnek tekintenék, mert a határ megvédésének képessége alapvető szuverenitási kérdés.

Érdemes megjegyezni, hogy

az Egyesült Államok már tavaly decemberben kilépett a tárgyalásból, mert nem tudta összeegyeztetni a saját migrációs politikájával.

(forrás:aktualis.blogstar.hu)

Tizenéves csicskák ultimátuma Orbánnak – Röhej

Már késő – Bocsánatot kért a lemondott román miniszterelnök a magyaroktól