in , ,

Így reagált Szijjártó az ENSZ sivalkodására – Zeid Raad al-Husszein a Stop Soros miatt bírálta Magyarországot

Így kell ezt!

A jordániai herceg Zeid Raad al-Husszeinnak ez volt az utolsó beszéde rendes ülésen azelőtt, hogy augusztusban lejár a megbízatása a tanács élén. Beszédében bírálta az Egyesült Államokat, Kínát és Magyarországot is.

Magyarországgal a legfőbb problémája a Stop Soros nevű törvénycsomag volt, szerinte ez indokolatlanul bünteti a „menekülteket segítő szervezeteket”.

Fotó: MTI Fotóbank

Szijjártó Péter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosa harcot hirdetett a magyar kormány ellen azért, mert az megvédi a magyar emberek biztonságát az illegális bevándorlással szemben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-vel.

A főbiztos figyelmébe ajánljuk a tényeket, melyek szerint az elmúlt 3 évben több mint 330 ember halt meg és több mint 1300 sérült meg Európában a migrációs hátterű terroristák támadásai miatt”

— mondta Szijjártó.

A miniszter hangsúlyozta: az illegális bevándorlást nemzetbiztonsági kérdésnek tekintik. A „Stop Soros” törvényjavaslat célja pedig mindazoknak a megállítása és megbüntetése, akik szervezik az illegális migrációt, és bevándorlókkal akarják elárasztani Európát.

(Pörge Béla, 888.hu)

AGYHALÁL – Mogherini: a bevándorlás életbevágóan fontos az Európai Unió számára

BRÉKING – Lövöldözés történt Malmöben – Lenne egy fogadásunk, ki volt az…