in ,

Így hazudtok ti – Polt Péter kinevezésének ügyében sem sikerült igazat írnia a libsi médiának

csak a szokásos hazugságok: íme!

Így hazudtok ti – Polt Péter kinevezésének ügyében sem sikerült igazat írni

 

Esettanulmányba kívánkozik, ahogyan a magyar sajtó Polt Péter professzori kinevezéséről hazudott. Minden szereplő azt állította, szinte a teljes felsőoktatás tiltakozása ellenére terjesztette fel Áder János köztársasági elnök Polt Péter legfőbb ügyész professzori kinevezését. Holott Polt Péter egyetemi oktatót a jogszabályok által meghatározott eljárásrendben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szenátusa egyhangú javaslatára, a Magyar Akkreditációs Bizottság egyetértésével terjesztette fel egyetemi tanári kinevezésre Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

 

A Zoom.hu adott először hírt arról (a Magyar Közlöny alapján) 2017. december 5-én 10.57-kor, hogy Áder János egyetemi tanárrá nevezte ki Polt Péter legfőbb ügyészt. A hírt annak rendje és módja szerint átvette a 24.hu, az Mno.hu, a Hvg.hu, a 168ora.hu, az Alfahir.hu és a Mandiner.hu .

Polt Péter legfőbb ügyész (MTI-fotó: Kovács Tamás)

A kinevezésről szóló információt a 444.hu december 5-én 17.45-kor az ELTE ÁJK kari tanácsának jegyzőkönyve alapján kiegészítette azzal, hogy a kari tanács nem támogatta Polt Péter egyetemi tanári kinevezését. A kiegészített hírt 5-én este átvette a www.sztarklikk.hu, a 168ora.hu, a Varosikurir.hu és a Nyugatifeny.hu.

Az elektronikus média hírműsorai közül az ATV késő esti Híradója 21.00 számolt be a 444.hu információjáról. A másnapi napilapok közül a Népszava a 4., a Magyar Nemzet a 3. oldalon közölt rövid hírt a 444.hu-ra hivatkozva a kinevezésről. December 6-án délelőtt pedig az Index.hu, a Propeller.hu és a Magyarnarancs.hu ismertette a 444.hu hírét.

A politikai pártok közül az Együtt december 6-án adott ki közleményt, amely 9.49-kor jelent meg az MTI OS-ben. Ezt a közleményt nem vette át egy internetes portál sem.

(hirado.hu)

Apáti Bence: Nem bírom megszokni a libsi kettős mércét!

Havas Henrik totál becsicskul – Havas Hen­rik egy for­ga­tá­son zak­latta, fog­dosta Görög Zitát. Videó