in

Idiótának nevezte Leonardo DiCapriót a brazil elnök

A hollywoodi színész és környezetvédő arra biztatta a brazil fiatalokat, hogy szavazzanak a regnáló elnök ellen a választáson

„Brazília az Amazonas és más, az éghajlatváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona” – írta Leonardo DiCaprio csütörtökön a Twitteren. A színészt a BBC idézte. 

DiCaprio azzal folytatta: „Ami ott történik, az mindannyiunk számára fontos, és a fiatalok szavazása kulcsfontosságú az egészséges bolygó érdekében történő változás előmozdításában”

Erre Jair Bolsonaro elnök – aki enyhítette a környezet védelmére vonatkozó törvényeket – szarkasztikusan válaszolt.

„Köszönöm a támogatást, Leo! Nagyon fontos, hogy minden brazil szavazzon a közelgő választásokon. 

Népünk el fogja dönteni, hogy meg akarja-e tartani szuverenitásunkat az Amazonasra vonatkozóan, vagy inkább a külpolitika iránt érdeklődő külföldi idiótákra hallgat”

– zárta gondolatait a brazil elnök.

Többször bírálták már Bolsonarót környezetvédelmi politikája miatt

Mint ismert, Bolsonarót széles körben kritizálták kormánya környezetvédelmi politikája miatt, és azzal vádolták, hogy lehetővé tette az erdőirtás felgyorsítását a régióban.

A természetvédők azzal vádolják az elnököt, hogy szemet huny a tény felett, hogy a farmerek és fakitermelők az Amazonas vidékén irtják az erdőket.

Az ország vezetője egyes álláspontok szerint gyengítette a terület környezetvédelmét, és azzal érvelt, hogy a kormánynak a szegénység csökkentése érdekében ki kell aknáznia a területet – emlékeztet a BBC.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

 

2026-ban is győzhet a Fidesz, elmennek a libsik az országból – Sivalkodnak a 444-en

Így fenyegették Orbán Viktorékat a választások előtt a bukott libernyákok – Videó