in ,

Hülyék 2018 – Becsődölt a március 15-ei „nagy ellenzéki összefogás”

Nem lesz nagy közös ellenzéki demonstráció március 15-én

Nem lesz nagy közös ellenzéki demonstráció március 15-én, mivel az LMP bejelentette, hogy külön rendezvényt szervez a nemzeti ünnepre. Ezzel vége is a nagy ellenzéki összefogásnak.

Hogy mennyire nem közelednek egymáshoz az ellenzéki pártok álláspontjai a közös koordinált jelöltállítások ügyében, azt kiválóan jelzi, hogy már a március 15-ei ünnepi napra tervezett, összellenzékinek titulált közös demonstráció ügyében sem képesek megegyezni.

Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy az előző évekhez hasonlóan 2018-ban, a választás évében sem lesz közös ellenzéki összefogós március 15-e.

Fotó: MTI Fotóbank

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje február közepén hívta közös ünneplésre a „demokratikus ellenzéki pártokat”. Hangsúlyozta, hogy a közös ünneplés sem formalizált szövetséget, sem pedig az önállóság feladását nem jelenti.

Karácsony Gergely – hajdani LMP-s, majd párbeszédes politikus, aki jelenleg éppen az MSZP miniszterelnök-jelöltje – a februári közös ellenzéki „ünneplésre” való felhívásában azt mondta:

Még csak azt sem jelenti, hogy egyet kell értenünk mindenkivel, aki közös színpadunkon szerepel […] A közös ünneplés csak annyit jelent, hogy együtt mondjuk ki: változásra van szükség Magyarországon!”

A Karácsony-féle felhívásra a DK meglehetősen furcsa választ adott, amiből arra lehet következtetni, hogy a párt valószínűleg nem fog részt venni az MSZP március 15-ei ünnepségén.

Mégpedig azért, mert még a helyszínben is alig tudott megegyezni egymással a DK és az MSZP.

Karácsony felhívására válaszul a DK szóvivője, Gréczy Zsolt ugyanis egy olyan közleményt adott ki, amelyben azt mondta, az MSZP-vel már rég megállapodtak abban, hogy közösen ünnepelnek. Elsőre a Hősök terét nézték ki, majd a rendezvény átkerült a Fővám térre. A Hősök terét a DK választotta, ám ez Karácsonyéknak azért nem tetszett, mert Csurka István MIÉP-elnök is ott szónokolt egykor. Ezután találták meg az új, a korábbinál kisebb helyszínt.

A legfrissebb hírek szerint viszont hiába az új helyszín, mert az MSZP egyik fő riválisának számító LMP most azt közölte, hogy köszönik a meghívást, de ők saját március 15-ei ünnepi gyűlést tartanak. 

A Jobbik nem kapott meghívást a közös demonstrációra – feltehetően ők a tavaly történtek mintájára idén is külön ünnepelnek majd néhány százan összegyűlve –, úgyhogy Karácsony Gergelynek meg az MSZP-nek ott marad a DK meg Gyurcsány Ferenc a nagy közös ellenzéki demonstrációra.

Az MSZP az LMP-vel való együttműködésről beszél, míg az LMP ünnepelni sem akar vele

A hír, miszerint az LMP kikosarazta március 15-e ügyében az MSZP-t, különösen annak fényében érdekes, hogy Karácsony Gergely az MR1 180 perc című rádióműsorának legfrissebb adásában még arról beszélt, hogy hamarosan megszületik a választási együttműködési megállapodás az MSZP és az LMP között.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt közölte, hogy méltányos, egymás értékeit elfogadó megállapodást szeretnének kötni.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az egyeztetési folyamatról csak akkor szeretne beszélni, ha sikerül tető alá hozni a megállapodást.

Azokat a jelölteket, akikről meg vagyunk győződve, hogy a legjobb jelöltek egy  választókörzetben, azokat nem szeretnénk visszaléptetni”

– mondta Karácsony, aki hozzátette, hogy még megvárják a jelöltállítás határidejét a visszaléptetések meglépése előtt.

Megszólalt az ügyben Szél Bernadett is.  Aki az ellenzék közötti egyeztetéseket firtató kérdésre leszögezte:

Az LMP irányába jobbról és balról is mindenki nyitott, de nem a médián keresztül kell üzengetni, hanem a tárgyalóasztalnál tárgyalni. Megjegyezte azt is: az MSZP és a DK egy szövetségi rendszerben van, nekik kell egy közös megoldást prezentálni mindenki más irányába.

Arra a felvetésre, hogy hisz-e a Jobbik néppártosodásában, azt felelte, hogy ez nem egy vallás, hogy higgyünk benne, ezek nem szekták, hanem pártok.

Örülnék neki, ha a szélsőségesek Magyarországon zárójelbe kerülnének és nem lenne arra igény, hogy ilyen eszmék terjedjenek”

– mondta az LMP társelnöke.

Megkérdezték őt arról is, hogy korábban „gócokban beteg” pártként jellemezte az MSZP-t. Úgy reagált:

A szocialisták viselik mindannak a terhét, ami a múltjukhoz kapcsolódik, ezzel az LMP-nek nincs dolga és nem is kívánnak ezzel érintkezni. Olyan jelölteket akarnak állítani, akikre jóérzéssel lehet szavazni a korszakváltás érdekében.

Szél Bernadett kérdésre többször visszautasította, hogy a Jobbik esetleges belső feszültségeit kommentálja.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

A miniszterelnököt és a fideszeseket is kivégeznék a Facebookon nagyszájú szocialisták

BRÉKING – Olvasónk jelezte, hogy Gurmai Zita aláírás hamisítással gyűjt ajánló szelvényeket!!