in ,

Hosszú Katinka is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését! – Videó

Hosszú Katinka is aláírta!

Hosszú Katinka is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, amelynek az a célja, hogy az Európai Unió jobban figyelembe vegye a különböző régiók nemzeti jellegzetességeit, amelynek húsba vágó magyar vonatkozása a Székelyföld autonómiatörekvéseinek a támogatása.
„Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy mi, magyarok összetartsunk, és csak azért mert ők a határon túl vannak, attól függetlenül ugyanúgy magyarok. Ők azóta is, mióta elszakadtak és határon túl kerültek, őrzik a kultúránkat és nagyon küzdenek azért, hogy a közösségeik megmaradjanak. Remélem, hogy összefogunk és ezt tovább tudjuk vinni, hogy így segítsünk nekik. Én is rengetegszer belehúztam úgy, hogy a magyar zászló volt az úszósapkámon, fogjunk össze, hajrá, magyarok, írjuk alá” – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok úszó a Facebookra is kitett videóban.

Korábban a sport világából a Székelyföldön született négy magyar válogatott jégkorongozó, Bartalis István, Becze Tihamér, Sofron István és Adorján Attila, a kézilabdázó Ilyés Ferenc, valamint Bölöni Lászlót is beszélt a kezdeményezés jelentőségéről.

Ha május hetedikéig összejön hét tagállamból legalább egymillió aláírás, úgy az uniós kohéziós források elosztásánál a jövőben a különböző régiók nemzeti jellegzetességeit is figyelembe kell venniük a brüsszeli döntéshozóknak.

 

Írd alá! WWW.IRDALA.HU

Ahhoz, hogy az Európai Unió tárgyalja a Székely Nemzeti Tanácsnak a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezését, május 7-ig egymillió aláírásra van szükség.

 

(Novák Miklós, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Tragikus képsorokon villan fel a Pesti úti idősotthon teljes története – Videó

Egész Budapest Karácsony Gergely ellen fordult! A lakosság szerint szükségtelen a fővárosi sebességkorlátozás