in ,

Hoppácska! Újabb kerületben esett szét az összefogás, Kőbányán külön indul a Jobbik és LMP, Óbudán is hiba csúszott a mestertervbe

Nincs új a nap alatt: újabb budapesti kerületben, ezúttal Kőbányán borult az ellenzéki egység

Nincs új a nap alatt: újabb budapesti kerületben, ezúttal Kőbányán borult az ellenzéki egység. Már augusztusban arról cikkezett a sajtó, hogy kormányellenes erők egy része nem fogadta el Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelölt polgármesterjelölti ajánlását. Mint most kiderült, ez odáig fajult, hogy hivatalosan is több részre hullott szét az ellenzék: a Jobbik és az LMP önálló jelöltekkel vág neki az októbernek, D. Kovács Róbert Antal fideszes polgármesternek pedig több kormányellenes kihívója is lesz. A Jobbik nemcsak Kőbányán, hanem Óbudán is önállósítja magát Karácsonyék mestertervétől és saját képviselőjelöltekkel állt elő, de polgármesterjelöltet nem állított.

Július elején megtartott sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje magabiztosan jelentette ki, hogy hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, mind a huszonhárom fővárosi kerületben egyetlen kihívója lesz a Fidesz jelöltjének. Zugló jelenlegi polgármestere ebbe a körbe sorolta a szocialista Somlyódy Csabát is, akit a kormányellenes erők kőbányai polgármesterjelöltjének jelölt ki. Csakhogy az egység villámgyorsan felbomlott, hiszen augusztusban már arról cikkezett a Magyar Nemzet, hogy az LMP egyéni jelöltek indításával kiszáll az együttműködésből, a Jobbik pedig fontolgatja a külön indulást. Azóta nagy volt a csend az üggyel kapcsolatban, nem véletlenül – írta az Origo.

 

A választási iroda hivatalos adatai azt mutatják, hogy Kőbányán a szokásosnál is jobban szétesett az ellenzék, a választókerületekben ugyanis a kormánypártok, a baloldali összefogás – Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd –, a Jobbik, az LMP, és a Munkáspárt is indít jelölteket, és állít kompenzációs listát az őszi választásra. A polgármesterjelöltek szintjén sem sokkal jobb a Fidesz-KDNP ellenfeleinek helyzete, ugyanis D. Kovács Róbert Antal, fideszes polgármesternek három ellenzéki kihívója is akad: Somlyódy Csaba – Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP –, Tubák István – Jobbik – és Kerezsi László – Munkáspárt –, ami azt jelenti, hogy a városvezetői székért és a képviselőségért indulók között is óriási harc várható az ellenzéki térfélen. Bár Kőbánya régebben a baloldal fellegvárának számított, a legutóbbi választásokon ez a trend egyértelműen megfordult: a legutóbb önkormányzati választáson a fideszes D. Kovács Róbert Antal csaknem ötven százalékos eredménnyel nyerte meg a polgármester-választást, és a kormánypártok mindegyik egyéni körzetet elvitték, a májusi uniós választáson pedig a budapesti átlagnál jobban szerepeltek itt.

Somlyódy korábban azzal került be a hírekbe, hogy hogy drogos migránsnak írta körül a magyar munkásokat saját honlapján közzétett írásában. A magyarországi migráns jó migráns, őket szívesen látja Kőbánya vezetése is. De abba nem gondolnak bele, hogy előkészítetlen bejövetelük várhatóan komoly, főként negatív következményekkel járhat. Például erősödhet a drogprobléma. Amit viszont egyelőre kezelni sem képesek – fogalmazott az ellenzék egy részének kőbányai polgármesterjelöltje. Nemcsak a X. kerületben önállósodik a Jobbik, hanem például Óbudán is. Bár az érintettek korábban itt is ígéretet tettek arra, hogy teljes lesz az egység, nem így lett. Ahogy az a valasztas.hu-n látható, a Jobbik a budai kerületben is külön jelölteket indított az egyéni körzetekben, igaz, polgármesterjelöltet nem állított.

(pestisracok.hu)

Nem stadion – Már az utolsó elemeket emelik be az új Tisza-hídon

És akkor Zsóri Dániel Messi elől elhappolta a Puskás díjat