in ,

Hoppácska! Tordai luxusvillás ügyében már az ügyészség vizsgálódik – Fel kéne függeszteni a mentelmi jogát!

Miután egy magánszemély feljelentést tett, már az ügyészség vizsgálja Tordai Bence villabotrányát – értesült a Mediaworks–Hírcentrum. Tordai 2018 óta országgyűlési képviselő, azóta minden évben vagyonnyilatkozatot kell tennie, ám az alapján úgy tűnik, nem biztos, hogy megengedhetne magának ilyen értékű ingatlant.

A Központi Nyomozó Főügyészség alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja a Tordai Bence villabotrányával kapcsolatos feljelentést, amelynek elbírálása folyamatban van. Tényi István fordult a hatóságokhoz, miután a Metropol a héten megírta, a Párbeszéd újdonsült társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában, azonban a baloldali politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt.

A képviselő azt állította, csak felújítja az eredeti házat, miközben teljesen lebonttatta és a helyére egy vadonatúj, százötvenmillió forint értékű villát épített. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”.

Az építés fázisait nyomon követő, úgynevezett e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani – áll Tényi ügyészségnek írt beadványában, amelyben az is szerepel, hogy bizonyítottság esetén felmerülhet a csalás és a hivatali visszaélés gyanúja. Arról persze az ügyészség fog dönteni, hogy indít-e nyomozást, és ha igen, milyen bűncselekmény gyanújával. Tordai cáfolta, hogy ne lett volna engedélye

 

Forrás: Mediaworks-hírcentrum

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Tordai-villa botrány: itt az idő felfüggeszteni Tordai mentelmi jogát

Itt a vége! Teljes bukás: a frakcióvezetést is elvette Jakab Pétertől a Jobbik