in ,

Hoppácska! Fordult a kocka: többen költöznek Németországból Magyarországra, mint az ellenkező irányba

Milyen elvándorlás????

Évtizedek óta először megállt a nettó kivándorlás Magyarországról Németországba. 2019-es adatok 2019-ben többen költöztek Németországról Magyarországra mint az ellenkező irányba. Ilyen 2003 óta nem volt!

A Német Statisztikai Hivatal (destatis.de) nyilvánosságra hozta a 2019-as vándorlási adatokat amelyek a hivatalos ki-be jelentkezéseken alapulnak (Anmeldung und Abmeldung). Ez alapján egy valós képet alakíthatunk ki a két ország közötti vándorlásról.Az utóbbi évek statisztikáiból már egy ideje észlelhető volt egy trendlassulás a Magyarországról Németországba való kivándorlásban, mégpedig hogy egyre többen költöznek haza. Természetesen nem csak magyar állampolgárokról van szó. Tudjuk, hogy sok német nyugdíjas is Magyarországi idősotthont választ de ide tartoznak például azok az esetek is amikor magyar állampolgár német házastársat választ Németországban majd gyerekekkel együtt Magyarországra költöznek.

További részletek a
https://nemetorszagi-magyarok.de/infok/fordult-a-kocka-tobben-koltoznek-nemetorszagbol-magyarorszagra-mint-az-ellenkezo-iranyba

linken találhatók.
(nemetorszagi-magyarok.de)
Oszd meg másokkal is!

Fontos! Már lehet online kitölteni a Nemzeti Konzultációt! Özönlenek a kitöltők- Videó

Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik