in , ,

Hoppá! – Vadonatúj fegyvereket kapnak a hazánkat védő magyar katonák!

Cseh-magyar eszközökkel látják el a katonai rendészeket

Benkő Tibor honvédelmi miniszter részvételével kapják meg holnap a Petőfi-laktanyában új fegyvereiket a katonai rendészek a honvédségnél. A Magyar Idők szerint az első cseh–magyar közös gyártású fegyvereket ugyanis az itt szolgáló katonai rendészeknek adják majd át, akik már ezekkel a fegyverekkel vesznek részt a központi karácsonyi rendezvények védelmében, a terrorellenes rendőrségi intézkedések támogatásában.

Fotó: MTI Fotóbank

Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter még márciusban jelentette be Karla Slechtová cseh védelmi miniszter társaságában, hogy gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország, erre a célra már üzemcsarnokot is létesítettek Kiskunfélegyházán. Tízéves távlatban mintegy 100 millió euró értékben 200 ezer lőfegyver gyártását tervezik, ezekből a cseh haderő is részesül majd. Első lépésben a fegyverek összeszerelése kezdődött meg hazánkban, jövő januártól azonban már a teljes gyártás elindulhat, ezzel pedig – az előzetes számítások szerint – mintegy 200 embernek adhatnak új munkahelyet. A kiskunfélegyházi üzemben cseh licenc alapján csinálják majd a CZ Bren 2 gépkarabélyt, a CZ Scorpion EVO 3 géppisztolyt és a CZ P–09-es pisztolyokat.

Gigafejlődés a hadseregnél

A honvédség az elmúlt időszakban beszerzett csapatszállító repülőgépeket, ezen felül folytatják a Gripenek képességfejlesztését, továbbá nem áll meg a hadsereg gépjárműbeszerzési programja sem: lecserélték a honvédség teljes közúti személygépkocsi-flottáját, novembertől a már átadott 27 mellé további 80 Rába terepjáró teherautó, az eddig beszerzett, negyven új busz mellé pedig további 25 érkezik az alakulatokhoz, és még húsz ilyen jármű megvásárlására is megállapodást kötöttek.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Szopóágon a Jobbik – Tovább szakad a Jobbik: az erdélyieket gyalázó Szotyori is kilépett

Nem stadion! – Új járatokat, felújított kocsikat, egyes vonalakon pedig korszerű motorvonatokat is üzembe helyeznek