in

Hoppá! – Újabb ciklust vállalhat Tarlós István

sajtóinformációk szerint Tarlós mégis indulna a városvezetői székért

Újabb ciklust vállalhat Tarlós István

Korábban arra utalt Tarlós István főpolgármester, hogy nem vállalna egy újabb önkormányzati ciklust, sajtóinformációk szerint azonban változhatott a véleménye, és mégis indulna a városvezetői székért.

A jövő évi önkormányzati választással kapcsolatban egyébként továbbra sincs hivatalos közlés arról, hogy Tarlós István főpolgármester 2019-ben is indul-e a Fidesz-KDNP jelöltjeként a városvezetői székért.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Magyar Hírlap információja szerint azonban változhatott a főpolgármester korábbi álláspontja, és jövőre ismét megmérettetheti magát.

Tarlós korábban úgy nyilatkozott a témában, hogy még tárgyal egyet Orbán Viktor kormányfővel, de már nem tervez újabb öt évre. A hivatalos találkozóra a következő napokban sor kerülhet, ezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette egy korábbi Kormányinfón.

A tárcavezető azt mondta, a miniszterelnök és Tarlós István hivatalos találkozója még szeptemberben, a Sargentini-jelentés EP-vitáját követően várható. A városvezető korábban úgy fogalmazott:

Nem nagyon kapaszkodom egy újabb ciklusért, valószínűleg nem hajlok arra, hogy vállaljam.”

Hozzátette, mivel a kormányfővel lesz még egy beszélgetése az ügyben, ezért kategorikusan nem fogalmaz meg semmilyen konkrét választ. Tarlós István kijelentette azt is, ha vállalja a jelölést, akkor biztos közvetlen választás lesz.

(forrás: Csordás Bettina, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Összevitáztak a francia jobboldal vezető politikusai a Sargentini-jelentésen

Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt