in

Hoppá! – Szijjártó lett az év embere

A külügyminisztert választotta a 2018-as Év emberének a Figyelő szerkesztősége

A külügyminisztert választotta a 2018-as Év emberének a Figyelő szerkesztősége. Szijjártó Péter ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere, a magyar modell a világ számára is érthetővé vált, ráadásul egyre többen csatlakoznak a magyar állásponthoz – közölte a portál.

 

A Figyelő szerkesztősége negyedik alkalommal ítélte oda az Év embere díjat, amellyel ezúttal a Szijjártó Péter fémjelezte külpolitikai fordulatot ismerte el a lap, mely tavaly Matolcsy Györgyöt díjazta.

A külgazdasági és külügyminiszter 2014-es hivatalba lépését követően lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország politikai mozgástere nemzetközi szinten is növekedjen, a magyar modellt érő nemzetközi kritikákra határozottan és erőteljesen reagáljon”

– indokolták döntésüket, majd úgy folytatták, hogy ennek a nemzeti érdekérvényesítésnek a szimbólumává vált Szijjártó Péter, aki az elmúlt több mint 4 évben számos nemzetközi fórumon egyértelművé tette a magyar külpolitikai és bevándorláspolitikai álláspontot és a gyakori nézetellentétek ellenére is kiállt mellette.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Pofon balról, balra – Kóka: Ócska demagógia, a Gundel évtizedek óta különböző kormányok, közintézmények beszállítója

Egy ellenzéki képviselő szerint is nagyot hazudott az ellenzék a karmelita menzájáról